Абе аз съм над закона....мен ме интересува колата да ми е наред и при положение,че ми се очертава да ходя всяка седмица до морето въпроса ми беше на колко оборота да карам че да не грохне след лятото колата...иначе ако е за веднъж мноо ясно че ще издържи на юркане но до кога?Акъл на младите за безопасност е доказано че не може да се влее....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лятото дойде , айде на море
Collapse
X
-
bogidar написа:И аз да влея мялко разум. Хора съобразявайте се със закона. Какви са тия изказвания. С колко да карам да не скапя двигателя.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
sev написа:става въпрос като цяло :D магистрала 120-130иначе 90-100пътувам 7-8 пъти в годината до морето и не карам бързосредно със 100-на км/чима знаци на безмислени места, но пък полицаите това чакат
Коментар
-
За мен е по важно да се кара равномерно, сапиваш я на 120 и не мърдаш, отдалеко преценяваш ситуациите ... Умение си е, обаче ...Всяка скорост над 120 двигателя прави люти усилия за преодоляване на въздушно съпротивление и отива много гориво. Обикновено моя мотор до морето и наопаки прави чудесни разходи, между 8-9 на сто газ, като следвам горната тактика и карам равномерно, така хем правиш близо 100 средна на час хем хабиш малко.Обаче преди няколко дни за концерта на Стинг пътувах с едни госпожицис една нова служебна тойота корола и за да съм с тях до чирпан не паднах под 150. Като наливахме на Чирпан, за 200 киломерта точно, налях около 24 литра газ ...ТОва около час и половина че и горница на около 5000 оборота, хем оборотите са високо, хем съпротивлението и хоп 12 на 100 ...Така че умната! Ако не умната, може и русата :о)Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
-
Карай както душа ти иска...буталата нема начин да се разхвърчат тва все пак е фиат и двигателите са железни Мене рекорд-а за разход извънградско навръщане от морето е 11,5 с пунто Ма сменях предавки на 5500-6000 оборота :D Двигатела му няма нищо,споко стига да не го прегряваш_______________________________________
0885261834
Коментар
-
doofiat написа:100 км/ч средна няма да ги направиш. Аз където постоянно пътувам София-Русе, София-Ямбол (познавам пътя ) и карам със 120-130 и на магистрала и извън нея, едва ги правя 100 км/ч средна, щото трафика е голям. А ти с 90-100 няма как да ги направиш средно 100 - има и градове и села
Коментар
-
Благоевград-Бургас през София - 5 часа Тва миналата година, с 2 мадами товар във Фиат Браво 1.4 12V. Обаче си признавам че тръгнахме към 3 часа през нощта и нямаше никакъв трафик и съм карал като Шуми. Обороти не знам какви са били ама на магистралата под 140 не падах никъде. Разхода беше 6.5 като дръпнах чертата накрая. Гледай си редовно показанията на "термометъра" щото лятото често става "пуффффф"
Коментар
-
Selqatin написа:Карай както душа ти иска...буталата нема начин да се разхвърчат тва все пак е фиат и двигателите са железни Мене рекорд-а за разход извънградско навръщане от морето е 11,5 с пунто Ма сменях предавки на 5500-6000 оборота :D Двигатела му няма нищо,споко стига да не го прегрявашPunto HGT - total
Punto 1.2 16v Sporting - total
Punto 1.2 - alive
Toyota celica t23
Коментар
-
sev написа:SIII написа:Аз веднъж юрках едно пунто 75 по баирите яко газ 160-170 и резултата беше че се беше улигавило цялото в масло...казаха ми че това било нормално за фиатките.."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар