Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оборотомер Fiat Marea Weekend

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оборотомер Fiat Marea Weekend

колеги имам един проблем моля ви помагайте!Значи имам fiat marea weekend и оборотомера ми не работи понякога се включва за 2 минути и пак се изключва!Ходих на диагностика никакви грешки!А оборотомера си продължава да не работи!Понякога когато е на 75-80 градуса се задържа повече!Но след малко пак "пада"! А и забравих километража ми не сочи километрите а само градусите на екранчето като запаля и само тогава сочи километрите след 2-3 секунди почва да си сочи градусите което според мен е по -яко! но може оборотомера и километража да са на едно и 2 да дават грешки !благодаря предварително!Поздрави

смъкни таблото зачисти клемите и ги напръскай с контактен спрей

Коментар

Смени цялото табло, не е скъпо.
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
        Смени цялото табло, не е скъпо.
        Ами ако се окаже че проблема е в куплунзите или някой кабел ? Нека първо да си огледа куплунзите, да провери дали не се е пръснала крушка от осветлението на таблото и парче от реотанчето да укъсява някъде ... Първо огледай таблото колега, после купувай ново ако има нужда.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Колега,градусите на таблото които ти показва реалните ли са?Че моето си показва непрекъснато 27 градуса.Мисля да отварям дясното огледало,но не съм сигурен,че после ще успея да го сглобя,затова все още си карам така.

Коментар

мда колега реални са! Днес забелязах че на 80 градуса като е загрял двигателя и оборотомера се включва и като загрее кам 85-90 се изключва какво да го правя а пък това с градусите не искам да го махам така ми е по добре нещта да ми показва километрите :P

Коментар

Коментар

Коментар

За сега още не е ясно правил ли си нещо по въпроса, или чакаш да ти кажем по интуиция къде е проблема и от това той дам да се оправи ?
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

колеги свалих таблото и всички кабелчета ги презапои специалист и оборотомера работи вече повече от преди но пак понякога спира да отчита :P

Коментар

Батька Махно написа:
                      Колега,градусите на таблото които ти показва реалните ли са?Че моето си показва непрекъснато 27 градуса.Мисля да отварям дясното огледало,но не съм сигурен,че после ще успея да го сглобя,затова все още си карам така.
                      Ами че провери буксата, измери показанията на датчика и виж променят ли се като го затоплиш. Елементарно е. Като не ти работи този датчик и климатика незнае какво да прави.

Коментар

glupaka написа:
                        колеги свалих таблото и всички кабелчета ги презапои специалист и оборотомера работи вече повече от преди но пак понякога спира да отчита :P
                        А със градусите какво става ?

Коментар

Градусите са наред но оборотомера продължава да прекъсва когато си иска

Коментар

Working...
                          X