Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правят ли конденз климатиците в колите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Правят ли конденз климатиците в колите?

Някой, категорично бе отговорил преди време, че няма такова нещо, но мен ме глождят подозрения. Бях карал дълго време на климатик. Спях колата и след десетина минути забелзах малка молжицхка отдолу. Наведох се и установих, че това е чиста водица! Не бе антифриз, защото го опитах! Не бе и вода от чистачките в нея имам препарат и нямаше да има вкус на вода.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

а аз веднъж се опитах със студена струя да охладя стъклата и да ги изчистя защото се бяха запотили и те взеха че се изпотиха още повече (топлата пара върху студената бира как прави капки - е хладното купе трабваше да не се замаглява при допир студено със стунено - ама само на теория) ...
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Правят определено, като всеки климатик.
      Пари от Интернет
      Всичко за колата
      Modsbg.com

Коментар

Естествено,че правят ! :D Много важно е да изтича кондензата,миналото лято на един колега вентилатора плуваше във вода/извади късмет,че не изгоря/ от запушен дренаж на климатика...Колеги,ако не изтича кодензат/вода/ след /при работа на климатика,проверете дренажния отвор-често се запушва...
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Къде се намира дренажния отвор на Брава 1.6

Коментар

Влади и аз съм локвичка , явно си е чист конденз!
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Аз като пусна климатика и започва да мирише на блато, което ме навежда на мисълта, че дренажния отвор е запушен! И аз се присъединявам към молбата на колегите, да сложи някой картинка, къде е отвора. Благодаря
              Брава 1.6 16V ELX
              Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

zgabrovski написа:
                Влади и аз съм локвичка , явно си е чист конденз!
                Значи все пак нямам повод за притеснение! Като всички останали климатици така и тези на колите създават конденз.

Коментар

bright написа:
                  Аз като пусна климатика и започва да мирише на блато, което ме навежда на мисълта, че дренажния отвор е запушен! И аз се присъединявам към молбата на колегите, да сложи някой картинка, къде е отвора. Благодаря
                  Колега bright проверката за запушен дренажен отвор е лесна-пускаш климатика и след 5-10 мин трябва да намериш локвичка някъде отпред отдясно под колата(някъде под поленовия филтър). Колкото до миризмата това са разни плесени по въздуховодите. В Практикер и Пикадили има 1 спрейче предназначено за тази цел(пише на него че е за почистване на климат.инсталации от бактерии-около 6 лв). Вадиш поленовия филтър,отваряш клапата за външен въздух(при не работещ климатик и вентилатор), пръскаш смело докато се удушиш , след това затваряш клапата и възможните за затваряне клапи от вътре на купето.Чакаш 15 мин. Отваряш клапата за външен въздух , пускаш климатика и продухвай всички възможни канали(на стъклото,на краката,фронталните),докато намалее миризмата от спрея,защото е тежка. На втория ден миризмата от спрея намалява значително и започва да ухае на пролет :D . Това всичко съчетано с нов поленов филтър и резултата е налице. Успех.
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                  Lancia Y

Коментар

Почти от две седмици и повече непрекъснато съм с климатик, но само един път видях след като бях спрял, че отпред вляво,почти под акумулатора имаше локвичка вода-там има и тръба-предполагам дренажна-повече така и не съм забелязал локва-това признак на какво е?Марея 97-1,8-16V
                    Марея 1,8 16V

Коментар

Признак на нищо не е колега.Всичко ти е ОК.
                      Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                      Lancia Y

Коментар

eman написа:
                        Почти от две седмици и повече непрекъснато съм с климатик, но само един път видях след като бях спрял, че отпред вляво,почти под акумулатора имаше локвичка вода-там има и тръба-предполагам дренажна-повече така и не съм забелязал локва-това признак на какво е?Марея 97-1,8-16V
                        Ммда... само да отбележа, че и при мен локвичката бе на същото описано от колегата място, а не под поленовия филтър! Дори се стичаше от носача

Коментар

колеги, предложете читав сервиз за климатици...диагностика, ремонт и зареждане
                          Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

blue_g написа:
                            колеги, предложете читав сервиз за климатици...диагностика, ремонт и зареждане
                            Колега, тая търсачка е за да се ползва Ето виж тук http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...F4%F0%E5%EE%ED

Коментар

да така е, благодаря ти ... знам го този постинг, но по скоро търсих препоръки за сервиз....някой колега който да е ходил и да е останал доволен от качествената изработка...пък и от цената
                              Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

Working...
                              X