някой може ли да ми каже от какво ми пада ремъка на динамото(става когато пусна климатика за по дълго),казаха ми че може обтягащата ролка да е крива , нкой ако може да каже и цени.Ще трбва да сменям ангр. ремък масло , филтри и всички работи при първоначална покупка на кола колко пари горе долу да приготвя.Също така какво ще кажете за частите от евро 07 или нещо такова беше добри ли са като качество.Колата е фиат мареа 1,9 тд 100к.с.Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
пада ремъка на динамото
Collapse
X
-
абе хора какви са тези цени хората на запад не знам дали дават по толкова пари за колите си. аз си смених ремък на динамото/и на хидравликата/ и този на водната помпа срещу 11 ли 13 ли лв, филтър въздушен 5 и нещо или6 беше. сега смятам да си сменя и ангренажа за 40-50 кинта и вече само газта ще сменям може и маслко да взема да сменя за 30-тина лв и тва е.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:абе хора какви са тези цени хората на запад не знам дали дават по толкова пари за колите си. аз си смених ремък на динамото/и на хидравликата/ и този на водната помпа срещу 11 ли 13 ли лв, филтър въздушен 5 и нещо или6 беше. сега смятам да си сменя и ангренажа за 40-50 кинта и вече само газта ще сменям може и маслко да взема да сменя за 30-тина лв и тва е.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
pakumba написа:абе хора какви са тези цени хората на запад не знам дали дават по толкова пари за колите си. аз си смених ремък на динамото/и на хидравликата/ и този на водната помпа срещу 11 ли 13 ли лв, филтър въздушен 5 и нещо или6 беше. сега смятам да си сменя и ангренажа за 40-50 кинта и вече само газта ще сменям може и маслко да взема да сменя за 30-тина лв и тва е.Bradwa 1.8-goliama pri tova
Коментар
-
I’m_crazy написа:pakumba написа:абе хора какви са тези цени хората на запад не знам дали дават по толкова пари за колите си. аз си смених ремък на динамото/и на хидравликата/ и този на водната помпа срещу 11 ли 13 ли лв, филтър въздушен 5 и нещо или6 беше. сега смятам да си сменя и ангренажа за 40-50 кинта и вече само газта ще сменям може и маслко да взема да сменя за 30-тина лв и тва е.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Обещах цените в Русе:79 лв. - ангренажен ремък дебел 250 мм и дълъг 158 зъба (за 1,6 16V),67 лв. - едната ролка, ...53 лв. - другата ролка;17,50 лв. - ремък за динамото15 лв. - ремъка за климатика8,80 лв. - ремъка на хидравликатаТруда почва от 20-30 лв зависи до кой ремък трябва да се добере майстора щото то само двигателя не се вади ако се сменят сичките и може да стиге 40 - максимум 50 лв - ама само ако не го свариш да седи без работа, а да чакат няколко коли преди тебе и се направи на зает. Без инструменти в едното ръководство нали пишеше как да си направиш алтернативни инструменти фиксираши колелата - да ама аз не смея да си правя експерименти що се отнася до рискуване и повреди по двг. Колегата му е излязло скъпо ама поне знай, че ако е извадил къзмет с качеството на материала на новия ремък и още повече финната регулировка на опъването му така че да те се товари или търка някъде - то - следващите 50-60 000 км може да си кара спокойно без да го е страх от счупване на двигател. Даже Фият дават на оригиналния ремък 115 000 ама аз само ролките мисля да оставя толкова ако има хляб у тях (да карат оставащите 30 000 с новия ремък преди да му проверя състоянието). Все пак и повече годинки се е пекъл и свивал през сезоните този ремък - а не както те са предвидили 115 хил да се стигнат за 3 до 5 години.
Коментар
-
duw2 написа:Колега ти си правиш свободни съчинения, че и не много кратки. Не ни занимавай с глупости. И си поправяй грешките, бива ли да пишеш толкова неграмотно. Извини ме и карай безаварийно със стари ролки и нови ремъци.
Коментар
-
niko_ymn написа:pakumba написа:абе ти може и без пари да ми направиш свиркаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар