GbGzTeaM написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
скъсано жило на съединител фиат браво
Collapse
X
-
Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
-
Лесна е смяната. Маха се акумулатора и поставката за акумулатора. Нужни са ти стандартни ключове. Ако няма нещо много ръждясало ще си готов за 20 минути. След това целия "път" на жилото се вижда. махаш старото и слагаш новото. Ако искаш да избегнеш бъдещо чупене на пластмасата, която се закача на педала, можеш да я занесеш на някой майстор да ти среже жилото и да ти "отлее" нова кука от желязо.При калпаво слагане на жило или доста изхабен съединител е възможно да се къса на често жилото.
Коментар
-
Здравейте колеги!Та искам и за да споделя едни проблем. Паркирах пред блока давайки на задна скорост и съединителя изведъж потъна сякаш се скъса нещо. Помислих си че жилото се е скъсало, купих ново и го сменихме собственоръчно. Да, ама греда-старото жило си е здраво и сега с новото което сложихме педала пак стой потънал. Скоростите при изключен двигател се вкарват, но когато запаля не искат! Какъв може за е проблема?До сега не бях обръщал внимание но мисля си че вилката за която е захванто жилото под акумолатора трябва да има някакъв пружиниращ ефект и да държи педала в горно положение, но при мен тая вилка ходи на където я бутнеш. Дали тя има нещо общо са потъналия съединетел ?За Фиат Браво 1.2 82 к.с. 99 г става въпрос :roll
Коментар
-
nedialk00
вилката на съединителя, когато няма съединител смисъл такъв скоростната кутия като е смъкната си има там някакъв ход около 5-6 санта на ляво на дясно, няма пружина, но като има съединител, трябва да се връща, може да се е отчупило нещо от нея, но едва ли по-скоро имаш проблем със съединителя някакъв
Коментар
-
Аз съм с Брава и за година и полвина смених 5 жила. Миналото лято ми казаха , че вероятно трябва да се сменя целия съединител, но като го отвориха и го видяха , казаха че може да кара още и пак ми смениха само жилото. И всичко беше наред до преди две седмици когато жилото пак се скъса. Взех си ново ( не знам каква марка беше, струваше кам 24лв. ) обаче вчера и то се скъса ! И не знам вече какво да правя.... Ако някой може да ме посъветва нещо, ще съм много благодарна
Коментар
-
zlatka840 написа:... Ако някой може да ме посъветва нещо, ще съм много благодарнаAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:zlatka840 написа:... Ако някой може да ме посъветва нещо, ще съм много благодарна
Коментар
-
zlatka840 написа:Благодаря за съвета, колега :D , сега ако може да ми кажеш и от каде да си намеря такова жило ще е идеално . Мога да потарся в морга, но как да разбера дали е оригиналноAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:zlatka840 написа:Благодаря за съвета, колега :D , сега ако може да ми кажеш и от каде да си намеря такова жило ще е идеално . Мога да потарся в морга, но как да разбера дали е оригинално
Коментар
-
Re: скъсано жило на съединител фиат браво
Ами аз моя проблем го оправих за 2 часа и 70лв при http://mikrondocev.com в София и съм много доволен
Коментар
-
Преди около 10г смених жилото, защото на оригиналното се беше скъсал кожуха. Новото, което взех беше марка RICAMBIFLEX. "Мастора" така го беше прекарал идиота, че жилото правеше остър ъгъл на едно място. Следва сваляне, пълнене доколкото може на жилото с грес и вече 10г няма проблем. Не купувай марка MALO, май те бяха с чупещите се пластмаси.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар