Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предницата тресе

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зная, че звучи странно, но предишната кола на баща ми така тресеше и бяха сменени десетки части по предницата, но нищо не помогна, докато не се оказа, че единия амортесьор има фабричен дефект и не работи както трябва. Това разбира се е само един теоретичен вариант, но все пак ако се закучи положението си струва да се провери. Успех
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Pugsy - да карам с лети джанти с летни гуми и с метални със зимни.....и при двата комплекта го има проблема както казах вече проблема не е в гумите. Не ми тресе при тръгване или натискане на спирачките при около 95км/ч. Тресе дори и пътят да е равен (доста рядко за БГ!)

Коментар

Значи да ви се похваля че днес нещата се оправиха - отидох във Вантотрейд и им казах за проблема (казах им че гумите са ми перфектни и проблема не е в тях) и моите съмнения за окачването отпред - за пореден път се убедих че хората там са професионалисти! казах им че искам колата да върви перфектно, каквото трябва да го сменят + поръчка от мен за смяна на двата задни амортисьора. Хората работиха около три часа отпред ми смениха само накрайник и носач. Вибрирането се е дължало на износения накрайник и от въртенето на колелото при тази скорост от луфта са се получавали вибрации и от там резонанс с купето... както и предполагах. Направили са шок тест на амортисьорите и центровка на стенд.....резултата е отличен....колтата невибрира много стабилна и удоволствието да я караш сега е още по-голямо. Браво за Bravo!. Вичко това ми излезе 270лв с работата. Браво и за Вантотрейд....мисля че цената е много добра за такива части, работа и време.....но по важното за мен е че нямам време да обикалям по разни "разбирачи майстори" можещи да правят всички произвеждани в света марки автомобили. Дори на някой да му се струва цената не както трябва аз съм на мнение че си заслужава. Хората в сервизите трябва да са професионалисти и да правят наистина само това от което разбират. Тъй като и аз съм тесен специалист (строителен инж.) съм на това мнение. Останалото е enjoy the ride!

Коментар

Working...
        X