Колеги от няколко дена имам следния проблем с Браво-тоПри скорост около 95км/ч предницата ми започва да се тресе, а след което и цялото купе сякаш влиза в резонанс независимо дали подавам газ или се движи по инерция на тази скорост. Значи всички гуми са ми балансирани нямам криви джанти .....имам почукване отпред отляво което ме навежда на мисълта за някой шарнир или нещо по окачването....та възможно ли е от това да е причината за това явление?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предницата тресе
Collapse
X
-
Re: Предницата тресе
luchobg написа:Колеги от няколко дена имам следния проблем с Браво-тоПри скорост около 95км/ч предницата ми започва да се тресе, а след което и цялото купе сякаш влиза в резонанс независимо дали подавам газ или се движи по инерция на тази скорост. Значи всички гуми са ми балансирани нямам криви джанти .....имам почукване отпред отляво което ме навежда на мисълта за някой шарнир или нещо по окачването....та възможно ли е от това да е причината за това явление?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
еми значи полуоска, дисковете си провери да не са криви, възможно е от тампони да се получат такива ефекти, особенно от тампони на стабилизираща щанга/ако браво има такава, но по принцип при по-восоки скорости се получава над 110/. при всички случаи трябва да се качи на крика и да се види. тук едва ли ще можем да ти помогнем по медиумния начин. успехLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Предницата тресе
pakumba написа:ако си 100% ма 100% сигурен, че нямаш криви джанти или самите гуми, балони и т.н. то тогава погледни полуоските.
Коментар
-
pugsy написа:и аз минах през кратери и аз друсам сега при скорост 100км/ч
Коментар
-
Както казах с нови гуми и нови джанти съм, балансирани неколкократно вече.....проблема не е в тях. Ще я водя да я видят във Вантотрейд и ще видим какво ще кажат и какво ще е положението след като сменят необходимите неща по предното окачване. Причините за такъв проблем могат да не са само гумите....мисля си и за центровка на стенд но ще видим през седмицата.
Коментар
-
vesko.t написа:Аз обаче си мисля,че причината може да е по-проста-изкривени гуми от влизане в ямите...
Коментар
-
luchobg написа:Както казах с нови гуми и нови джанти съм, балансирани неколкократно вече.....проблема не е в тях. Ще я водя да я видят във Вантотрейд и ще видим какво ще кажат и какво ще е положението след като сменят необходимите неща по предното окачване. Причините за такъв проблем могат да не са само гумите....мисля си и за центровка на стенд но ще видим през седмицата.
Коментар
-
Като потегляш тресе ли ти колата?Ако да ето какво мога да споделя аз:Преди 7-8 месеца имах същия проблем...оказа се, че е съединителя.Една малка част от него се беше повлякла и се беше образувало малко топченце, което пречеше на равномерното прилепяне на притискателните дискове, а оттам-приплъзване и тресене по цялата кола.Смених го и всичко си беше ОК!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар