Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предницата тресе

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предницата тресе

Колеги от няколко дена имам следния проблем с Браво-тоПри скорост около 95км/ч предницата ми започва да се тресе, а след което и цялото купе сякаш влиза в резонанс независимо дали подавам газ или се движи по инерция на тази скорост. Значи всички гуми са ми балансирани нямам криви джанти .....имам почукване отпред отляво което ме навежда на мисълта за някой шарнир или нещо по окачването....та възможно ли е от това да е причината за това явление?

Re: Предницата тресе

luchobg написа:
    Колеги от няколко дена имам следния проблем с Браво-тоПри скорост около 95км/ч предницата ми започва да се тресе, а след което и цялото купе сякаш влиза в резонанс независимо дали подавам газ или се движи по инерция на тази скорост. Значи всички гуми са ми балансирани нямам криви джанти .....имам почукване отпред отляво което ме навежда на мисълта за някой шарнир или нещо по окачването....та възможно ли е от това да е причината за това явление?
    ако си 100% ма 100% сигурен, че нямаш криви джанти или самите гуми, балони и т.н. то тогава погледни полуоските. проверявал ли си ги гумите всичките при гумаджия? баланса? може и крив диск да е между другото. от шарнир няма такъв ефект
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Снови гуми и нови джанти съм....балансирани и 5 мин след това пак си го имаше този проблем

Коментар

еми значи полуоска, дисковете си провери да не са криви, възможно е от тампони да се получат такива ефекти, особенно от тампони на стабилизираща щанга/ако браво има такава, но по принцип при по-восоки скорости се получава над 110/. при всички случаи трябва да се качи на крика и да се види. тук едва ли ще можем да ти помогнем по медиумния начин. успех
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

тропане

Нали има среща за взаимопомощ на сточна гара ела може да се открие проблема.
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Предницата тресе

pakumba написа:
            ако си 100% ма 100% сигурен, че нямаш криви джанти или самите гуми, балони и т.н. то тогава погледни полуоските.
            След около 2 месеца каране по нашите градски кратерчета и на мен ми се появи същия проблем при скоростите над 110 ... как е в превод думата "полуоски" на еPER като се търси ?
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

и аз минах през кратери и аз друсам сега при скорост 100км/ч

Коментар

pugsy написа:
                и аз минах през кратери и аз друсам сега при скорост 100км/ч
                ако наистина се оправи с ремонт по предницата ще си зема касова бележка от майстора и ще пусна в съда жалба срещу общината за обезщетение ... и даже ще се похваля на вестниците - за да си почнат ремонтите преди да ги е "сварила зимата пак неподготвени" ... AXLES ли са полуоските ?

Коментар

niko_ymn написа:
                  ... AXLES ли са полуоските ?
                  AXLE SHAFTS -полуоските... Аз обаче си мисля,че причината може да е по-проста-изкривени гуми от влизане в ямите...
                  Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Както казах с нови гуми и нови джанти съм, балансирани неколкократно вече.....проблема не е в тях. Ще я водя да я видят във Вантотрейд и ще видим какво ще кажат и какво ще е положението след като сменят необходимите неща по предното окачване. Причините за такъв проблем могат да не са само гумите....мисля си и за центровка на стенд но ще видим през седмицата.

Коментар

vesko.t написа:
                      Аз обаче си мисля,че причината може да е по-проста-изкривени гуми от влизане в ямите...
                      при мен поне едва ли е толкова просто, защото аз имам и онзи съпътсвтащ проблем с вибрации и при тръгване ... ама от там става дълга и широка - даже и една тема забъркваща съединителя имаше скоро

Коментар

luchobg написа:
                        Както казах с нови гуми и нови джанти съм, балансирани неколкократно вече.....проблема не е в тях. Ще я водя да я видят във Вантотрейд и ще видим какво ще кажат и какво ще е положението след като сменят необходимите неща по предното окачване. Причините за такъв проблем могат да не са само гумите....мисля си и за центровка на стенд но ще видим през седмицата.
                        с лети джанти ли караш

Коментар

Като потегляш тресе ли ти колата?Ако да ето какво мога да споделя аз:Преди 7-8 месеца имах същия проблем...оказа се, че е съединителя.Една малка част от него се беше повлякла и се беше образувало малко топченце, което пречеше на равномерното прилепяне на притискателните дискове, а оттам-приплъзване и тресене по цялата кола.Смених го и всичко си беше ОК!
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Проверете си амортесьорите за тресенето на предницата!
                            Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                            Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Sko написа:
                              Проверете си амортесьорите за тресенето на предницата!
                              не не - това е на равно и с висока скорост, без дупки да се "прелитат" (а само при мен и при ниска)

Коментар

Working...
                              X