хора днес смених няколко неща по колата - масло,тампони на стабилизиращата щанга, носач и 1 тампон - между моста и скоростната кутия - монтиран на пода- триъгълен Но..................... колата почна да работи осезаемо по-твърдо .......... и шумно,................... личи си че имам ауспух за смяна но мотора беше по-спокоен преди ............... доста се съмнявам в този тампон и ми се стува че нещо не е в ред ..............някой имал ли е подобен проблем (дали майстора го е монтирал като хората? или си е боклук тампона - взех го от Т&Н ) П.С иначе е равномерна работата но е гадно преди не се чуваше като е затвотен капака!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
тресене на мотора!
Collapse
X
-
Re: тресене на мотора!
bopkata написа:хора днес смених няколко неща по колата - масло,тампони на стабилизиращата щанга, носач и 1 тампон - между моста и скоростната кутия - монтиран на пода- триъгълен Но..................... колата почна да работи осезаемо по-твърдо .......... и шумно,................... личи си че имам ауспух за смяна но мотора беше по-спокоен преди ............... доста се съмнявам в този тампон и ми се стува че нещо не е в ред ..............някой имал ли е подобен проблем (дали майстора го е монтирал като хората? или си е боклук тампона - взех го от Т&Н ) П.С иначе е равномерна работата но е гадно преди не се чуваше като е затвотен капака!http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Re: тропане
kluchar написа:И аз смених тампона на скоростите и имах чеството че ще нещо ще се разпадне като карам сега след 2000 км май е по добре . но има за смяна и другите тампони .Нали има среща за консултации насточна гара утре ела може да се намери причината .http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
колеги проблема настоява - но нещата са различни от началните данни - след преглед се оказа че причината за тресенето е неравномерната работа на мотора а не тампоните - странна история - единствената причина иглеждат свещите - майстора призна че е залял "по-погрешка" първа свещ с масло - не уцелил дупката - добре де но едва ли това е единственото.иначе на високите обороти всичко е ок - направо недоумявам! - утре съм на диагностика! дано е от свещаПунто '95 1.1
Коментар
-
Nikcho написа:Та за диагностиката какво стана Защото и аз мин. седмица смених само единият тампон - този задния и от тогава имам чувството, че колата се тресе повече!!!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ами на мен за този задния ми взеха около 30лв за тампона и около 10-15 за смяната.Казвам "около", защото и др. работи ми сменяха и цената за труд беше обща. Но смятам, че ако си купиш ти тампоните от магазина и си отидеш с тях на майстор, по-евтини ще ти излезат!Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Vladim написа:Nikcho написа:Та за диагностиката какво стана Защото и аз мин. седмица смених само единият тампон - този задния и от тогава имам чувството, че колата се тресе повече!!!
Коментар
-
Хора има развитие потемата - работата на газ я оправихме - свещи (оше беше с оригиналния син Фиат от завода) и настойка и е ОК - има общо малко треперене но мисля че е или от новия тампон или от ауспуха че е много зле............но работата на бензин е зле - неспокойна - опитах да изчистя грешките (разкачих акум. за 45 мин. и т.н) в началото като че ли работеше по-добре на след 1 час работа нещата са същите и така:имам съмнение в:1.моторче празен ход (т.к само на бензин на пр. ход го прави)2.темп. датчик3.ламбда сонда4.малко вероятно - катализатор (макар тия дни да го избушвам)Кажете вие как мислите по въпроса?Пунто '95 1.1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар