Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

придобиване на цвят на свещите - след колко км ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

придобиване на цвят на свещите - след колко км ?

наскоро си смених свещите и изминах 500 км с тях и с нови кабели, промяна осезаема няма освен в ниските обороти, но преди малко реших да извадя свещ да видя какъв цвят е придобила и бяха си така бели като сняг както съм ги сложил, а мисля че 500 км е напълно достатъчно да придобият цвят или се лъжа ?

достатъчно е. бедна смес.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Я най-добре ги снимай да ги видим. Иридиевите също остават доста бели. Зависи от свещите. По периферията им трябва да е загатнато за лек нагар, което означава че свеща се самопочиства.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ето снимки, качвам и на една от старите свещи; старите са ngk, новите beru
        Прикачени файлове

Коментар

Снимките не са фокусирани и се губят важните детайли. Но грубо казано старите не са много добре според мен.

Коментар

http://www.bosch.com.au/content/lang...ster.pdfЕто да се ориентираш, защото ти ги виждаш най-добре.

Коментар

старите са идеални като цвят, но са износени; а тези новите незнам защо така не придобиват цвят, нямат нищо подобно с тези снимки който са в пдф-а на бош колата я карам на газ и както казах няма никаква разлика след смяната на свещите освен по-добро тръгване от ниски обороти

Коментар

Напротив, в pdf-а е написано достатъчно ясно. За мен свещите ти не са проблемни, но пак казвам, дай по-фокусирани снимки. Много често, иридиевите остават направо бели, но това не означава бедна смес.

Коментар

Виж дали това ще ти помогне. Наблегни на цвета на централният електрод.http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=31852

Коментар

бял като сняг е, а трябва да е като старите ми свещи керемидено-червен, и не е от смесите това понеже нищо не съм правил друго просто смених свещите

Коментар

Пак да уточним, че е важно. Кое е бяло като сняг?1. Керамиката на централният електрод2. Самият електрод - метала.Ако е второто Pakumba е прав за бедната смес.

Коментар

само керамиката е бяла

Коментар

nedialk00 написа:
                          само керамиката е бяла
                          значи за определяне качеството на сместта се гледа металния електод основно. полюса както още му се вика. Централния електрод също хваща нагар и има същите признаци като металния полюс. Керамиката не може да даде повече инфо за горенето в цилиндъра от електрода, тя може да хване нагар от масло, да се сцепи, да се опуши...., но всичко това е и на електорда. Така че ако ти е бяла керамиката, това означава или много нови свещи, все още нямали време да се омаслят примерно, или чудесно работещ двг, който няма да ги омасли и т.н.. Така че си гледай най-добре полюсите и по тях съди. Не знам колко разбираемо го казах....
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Съвсем точно. Бялата керамика не значи проблем.Извод - добре работещ двг, не го мисли повече.

Коментар

Малко да изтупам темата на колегата и същевременно да я ползвам. Преди около 50-ина км смених свещите. Сложих NGK BKR6EKC, както си пише по дебелите книги. Днес реших да хвърля едно око как са се оцветили и резултатът е, че малко ми белеят. Та след колко км долу-горе трябва да придобият керемедин цвят (или поне да не е стряскащо бял) тези свещи?
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Working...
                              X