Пуснахме днес една диагностика и това на снимката са и записаните грешки.Сондата е ясна ще се сменя,ама тоя сензор каква му е ролята?Не съм усетил нещо необичайно в поведението на автомобила.Предната диагностика е правена преди повече от 2 години.Карам с ГИ ,ако има някакво значение към работата на сензора.Та налага ли се да го сменям или да си карам така.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Резултат от диагностика -knock sensor Мареа1.8
Collapse
X
-
Това е детонационният датчик.Образно казано представлява микрофон,който следи за детонации в цилиндрите и ако има наличие на такива компютъра си регулира предварението.Аз съм карал и с извадена букса на този датчик(ведниж си мерих датчиците по колата и този бях забравил да го включа обратно в буксата :D ) но не ме питай как минах 20-30 км преди да разбера.Колата работеше като стар трабант.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
-
Само за инфо.Датчика е хванат отзад на блока, под всмукателните колектори. При мен след минаването през огромна локва(измих всичко в коша) дюзата светна, после изгасна на път за диагностика Изчистихме записаната грешка и установих спукан корпус на тялото хванато към блока.Купих друг датчик от колега от форума, но още не съм го сменял. Стяга се с сила 25нм, чудя се дали да не сложа здравия в събота, макар че малко ми е чудно как ще го докопам и стегна с динамометричен ключ и най важното да му откача буксата п.с. Безуспешно търсих нов( а и получих инфо за солена цена), та ако ще го сменяш втора ръка!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Покарай така колата известно време. Може грешката да не е грешка Ако грешката пак се появи, то тогава се вкарай във филма със смяна на датчици. При мен също имаше такава, но един Господ знае кога за последно е четен компа на тази кола, а и аз не съм усетил никаква промяна в динамика, вървене и т.н.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
krasio_79bs написа:И моята я миха преди няколко дена и светна дюзата на таблото.След като я покарах докато загрее добре двигателя угасна и не е светвала.Възможно ли е от това да са записаните грешки?now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар