Колеги, вчера вечерта се получи проблем с климатика. Тръгвам си от работа и реших малко да го пусна , че беше много задушно. Натиснах копчето и изчаках 3-4мин. да тръгне и затворих прозорците, но в купето влизаше само топъл въздух. След няколко натискания на стартовият бутон на климатика ми направи впечатление, че двигателят не се натоварва както когато е пуснат климатика, но индикатора на копчето свети като при пуснат климатик. Колата е Брава 1,4 12V.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава климатик
Collapse
X
-
Re: Брава климатик
georgiarg написа:Колеги, вчера вечерта се получи проблем с климатика. Тръгвам си от работа и реших малко да го пусна , че беше много задушно. Натиснах копчето и изчаках 3-4мин. да тръгне и затворих прозорците, но в купето влизаше само топъл въздух. След няколко натискания на стартовият бутон на климатика ми направи впечатление, че двигателят не се натоварва както когато е пуснат климатика, но индикатора на копчето свети като при пуснат климатик. Колата е Брава 1,4 12V.
-
Съжалявам, че разводнявам темата...На моето Punto проблема е същия. Нов внос е. Въобще не се чува да зацепва шайбата(електромагнита) на компресора. Предполагам, че дори да няма фреон би трябвало да се чува някакво "чаткане" при включване на климатика... Бъркам ли? Това ме навежда на мисълна че има проблем в "тока" а не просто фреон, пълнене и т.н.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
bogidar написа:Съжалявам, че разводнявам темата...На моето Punto проблема е същия. Нов внос е. Въобще не се чува да зацепва шайбата(електромагнита) на компресора. Предполагам, че дори да няма фреон би трябвало да се чува някакво "чаткане" при включване на климатика... Бъркам ли? Това ме навежда на мисълна че има проблем в "тока" а не просто фреон, пълнене и т.н.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
vesko.t написа:Отидете на качествен сервиз за Авто-климатици за решаване на проблема...Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
bogidar написа:На моето Punto проблема е същия. Нов внос е. Въобще не се чува да зацепва шайбата(електромагнита) на компресора. Предполагам, че дори да няма фреон би трябвало да се чува някакво "чаткане" при включване на климатика... Бъркам ли? ... и т.н.
Коментар
-
Климатика може да не включи ако не зацепи и перката/ите, които охлаждат радиатора Проверете си дали дава добър контакт релето на перките и бушонитеhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
С моя климатик се случи нещо странно. Миналата седмица в неделя спря и не се включваше. Затова питах във форума за предпазителите. След проверка всички се оказаха изправни. Отидох в сервиза където го пълниха с фреон. Количеството достатъчно, налягането добре но майстора каза "Сега ще го оправим". Източи фреона и пак го напълни в климатика но добави накакво масло във фреона. Климатика не тръгна веднага след тази операция но на другия ден всичко се оправи и сега климатика работи.
Коментар
-
Аз бях в събота до сервиза на фиат на Пещерско. Оказа се, че имам спукана тръба. Като легнах под колата и аз я видях. Явно нещо от вибрациите е станало. Изглежда като срязана. Намира се в участъка под акумулатора. Искат ми 200 лева за ремонт - заваряване, пълнене. Парите не са малко но и работа има доста. Трябва да се свали цялата система като гледам. Но се притеснявам после да не се окаже нещо от сорта на блокирал компресор или... Та тези 200 лева да не ми стигнат. Някой имал ли е подобна случка?Fiat Punto 1.7TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар