Колеги,измъчва ме един въпрос и не ми дава мира.Някой има ли предтстава до колко време е допустимо да свети лампата на маслото след старт на двигателя. Аз съм убеден, че преди смяната на маслото лампата ми светеше по-кратко време. Утре ще сменя филтъра, защото сега съм с Clean и съм се убедил, че са боклуци, но как се подлъгах да сложа не знам.В момента след старт на мотора при мен свети повече от секунда, даже понякога клони към две. Преди гаснеше почти веднага след старт. Леко съм притеснен, защото това малко или много води до по-бързо износване на плъзгащите лагери. Ако филтъра не задържа маслото в себе си, а всеки път се пълни наново, то това не е ли проблем за двигателя ?Споделете и вие своя опит и знания. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светене на лампата на маслото след старт - времетраене
Collapse
X
-
По принцип моята свти по-малко от секунда, но сподели все пак какво масло си налял. На една от служебните ни коли спукаха картер и след епене на картера незнам какво са наляли, но откакто лепиха картера, лампата са маслото свети около 2 - 3 секунди. Предполагам че е от маслото.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Смени масления филтър. Търси с два клапана. Там ти е проблема. Моята лампа гасне още на стартер. И на трите ми каручки.Слав написа:.... Ако филтъра не задържа маслото в себе си, а всеки път се пълни наново, то това не е ли проблем за двигателя...
Коментар
-
Rokambol написа:Смени масления филтър. Търси с два клапана. Там ти е проблема. Моята лампа гасне още на стартер. И на трите ми каручки.Слав написа:.... Ако филтъра не задържа маслото в себе си, а всеки път се пълни наново, то това не е ли проблем за двигателя...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Отговора е филтри MANN. Имах същият проблем с пандата и забележете - с оригиналният филтър. Изобщо не съм се замислял, поставих МАНН и край. http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ето го и за конкретният автомобил http://www.mann-hummel.com/mf_prodka...ckToPage=1за този от подписа на колегата говоря.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Слав, ако искаш такъв филтър, мога да те свържа с директен вносител или направо да ти го взема а ти да си го получиш от мен. Мога да питам и за цена. От поне 8 год. взимам такива филтри и нямам проблем. С оригиналният филтър, лампата на Пандата гаснеше така 1-2 сек. след старт. Отговора от Ауто Италия, беше - Това е нормално. Защо сега гасне под 0,5сек? При това с по-рядко от предписаното масло.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
biser_as написа:Danchojn написа:С оригиналният филтър, лампата на Пандата гаснеше така 1-2 сек. след старт. Отговора от Ауто Италия, беше - Това е нормално. Защо сега гасне под 0,5сек? При това с по-рядко от предписаното масло.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Отговора е филтри MANN. Имах същият проблем с пандата и забележете - с оригиналният филтър. Изобщо не съм се замислял, поставих МАНН и край. http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Danchojn написа:Слав, ако искаш такъв филтър, мога да те свържа с директен вносител или направо да ти го взема а ти да си го получиш от мен. Мога да питам и за цена. От поне 8 год. взимам такива филтри и нямам проблем. С оригиналният филтър, лампата на Пандата гаснеше така 1-2 сек. след старт. Отговора от Ауто Италия, беше - Това е нормално. Защо сега гасне под 0,5сек? При това с по-рядко от предписаното масло.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Danchojn написа:Слав, ако искаш такъв филтър, мога да те свържа с директен вносител или направо да ти го взема а ти да си го получиш от мен. Мога да питам и за цена. От поне 8 год. взимам такива филтри и нямам проблем. С оригиналният филтър, лампата на Пандата гаснеше така 1-2 сек. след старт. Отговора от Ауто Италия, беше - Това е нормално. Защо сега гасне под 0,5сек? При това с по-рядко от предписаното масло.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Stefanaki написа:Danchojn написа:Слав, ако искаш такъв филтър, мога да те свържа с директен вносител или направо да ти го взема а ти да си го получиш от мен. Мога да питам и за цена. От поне 8 год. взимам такива филтри и нямам проблем. С оригиналният филтър, лампата на Пандата гаснеше така 1-2 сек. след старт. Отговора от Ауто Италия, беше - Това е нормално. Защо сега гасне под 0,5сек? При това с по-рядко от предписаното масло.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Stefanaki написа:Danchojn написа:Слав, ако искаш такъв филтър, мога да те свържа с директен вносител или направо да ти го взема а ти да си го получиш от мен. Мога да питам и за цена. От поне 8 год. взимам такива филтри и нямам проблем. С оригиналният филтър, лампата на Пандата гаснеше така 1-2 сек. след старт. Отговора от Ауто Италия, беше - Това е нормално. Защо сега гасне под 0,5сек? При това с по-рядко от предписаното масло.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар