Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трансформация чрез фланци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трансформация чрез фланци

Колеги,интересувам се дали някой е слагал или е чувал,виждал фланци чрез които да се трансформира главина с 5 болта към джанта с 4.Конкретно става въпрос за Алфата ми 147,която е с 5 болта на 98 мм и искам да и сложа едни хубавички 17-ки които имам,но са за 4 болта на 98 мм.Ако някой има идея за готови такива продукти или ако има оферта да пише.Не ми се занимава със стругари и подобни истории.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Трансформацията е възможна, но става вече с гайки. В Ем Комплект съм виждал такива фланци, следващите варианти са Маргел....

Коментар

Мерси за идеята!!! Това че ще стане с гайки не ме притеснява.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Това е живо самообисво по добре и смени целите главини от колкото да правиш свободни съчинения с живота си и този на околните.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
          Това е живо самообисво по добре и смени целите главини от колкото да правиш свободни съчинения с живота си и този на околните.
          Нама да има проблем, ако фланците и шпилките са направени от подходящ материал.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

dani389 написа:
            искам сега да чуя нещо смислено по въпроса кое точно му е "свободното" на "съчинението" с живота като караш с преходни фланци?!
            Haters Gonna Hate

Коментар

Напълно възможна си е тази интервенция и ако е направен от подходящия материал фланеца, няма да имаш проблеми. единствено трябва да се направят точни измервания и изчисления, че 5 към 4 е леко нестандартно. Ама пък и между 5-те отвора имаш 4 празни пространства, таман да им сложиш по 1-на шпилчица(или отвор с резба) .

Коментар

nelegalniq написа:
                Напълно възможна си е тази интервенция и ако е направен от подходящия материал фланеца, няма да имаш проблеми. единствено трябва да се направят точни измервания и изчисления, че 5 към 4 е леко нестандартно. Ама пък и между 5-те отвора имаш 4 празни пространства, таман да им сложиш по 1-на шпилчица(или отвор с резба) .
                Я уточи меду кои две дупки няма празно пространство, че нещо не ми се връзва :D
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Между ушите(нали са си отвори) на някой хора няма празно пространство(има мозък) дано си от тях . Има и още 2-ве дупки който по средата си нямат празно пространство(дупница и сливница) който се сети кои са браво на него.Опаааааааааааааааа намерих си грешка в изчисленията(явно колегата Dido_Lyubenov няма празно пространство между ушите). Имаш 5 отвора(и 5 празни пространства, в кръг са все пак) и трябва ти фланец към 4. Ами малко на една страна ще се изработят тези 4 отвора и ще стане. Ама си трябва стабилно изчисление за това как да ги изместиш за да паснат, и да не си пречат 5-те с 4-те когато се правят.

Коментар

Дано да не ви се налага да видите някога последсвията от такива преходи ,аз преди 10 години работех в сервиз и едно Купе можеше само по седалките и волана да разбереш каква кола е било.Затова по лесно,евтино и безопасно се сменят главини.
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

и аз съм на мнението на колегата dani по-добре не си търсете белята, и сменяйте направо главината, или най-добре си карайте така както си е сега.

Коментар

Закалена стомана 45 и си ти.А и добър фрезист.
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

Колеги,темата не е "ЗА" или "ПРОТИВ" трансформацията,а за конкретни предложения и решения. Нека всеки сам си решава какво да прави с колата и сам да избира технически решения.
                          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

nelegalniq написа:
                            Между ушите(нали са си отвори) на някой хора няма празно пространство(има мозък) дано си от тях . Има и още 2-ве дупки който по средата си нямат празно пространство(дупница и сливница) който се сети кои са браво на него.Опаааааааааааааааа намерих си грешка в изчисленията(явно колегата Dido_Lyubenov няма празно пространство между ушите). Имаш 5 отвора(и 5 празни пространства, в кръг са все пак) и трябва ти фланец към 4. Ами малко на една страна ще се изработят тези 4 отвора и ще стане. Ама си трябва стабилно изчисление за това как да ги изместиш за да паснат, и да не си пречат 5-те с 4-те когато се правят.
                            :D :D :D Бива те с шегите :D За мало да се вържа ама прочетох цялото мнение. Наистина ми хареса :D

Коментар

Ако колегата който пита не е добил ясна представа как да стане ето нагледно(направено е на пейнта и не претендирам за точност, това е просто показно как примерно да се изработи) :В зелено са новите отвори, а в червено старите. Ако някой разполага с по добра програма за чертежи и може да направи по точен чертеж нека помогне на колегата.

Коментар

Working...
                              X