Колеги,интересувам се дали някой е слагал или е чувал,виждал фланци чрез които да се трансформира главина с 5 болта към джанта с 4.Конкретно става въпрос за Алфата ми 147,която е с 5 болта на 98 мм и искам да и сложа едни хубавички 17-ки които имам,но са за 4 болта на 98 мм.Ако някой има идея за готови такива продукти или ако има оферта да пише.Не ми се занимава със стругари и подобни истории.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трансформация чрез фланци
Collapse
X
-
dani389 написа:Това е живо самообисво по добре и смени целите главини от колкото да правиш свободни съчинения с живота си и този на околните.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Напълно възможна си е тази интервенция и ако е направен от подходящия материал фланеца, няма да имаш проблеми. единствено трябва да се направят точни измервания и изчисления, че 5 към 4 е леко нестандартно. Ама пък и между 5-те отвора имаш 4 празни пространства, таман да им сложиш по 1-на шпилчица(или отвор с резба) .
Коментар
-
nelegalniq написа:Напълно възможна си е тази интервенция и ако е направен от подходящия материал фланеца, няма да имаш проблеми. единствено трябва да се направят точни измервания и изчисления, че 5 към 4 е леко нестандартно. Ама пък и между 5-те отвора имаш 4 празни пространства, таман да им сложиш по 1-на шпилчица(или отвор с резба) .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Между ушите(нали са си отвори) на някой хора няма празно пространство(има мозък) дано си от тях . Има и още 2-ве дупки който по средата си нямат празно пространство(дупница и сливница) който се сети кои са браво на него.Опаааааааааааааааа намерих си грешка в изчисленията(явно колегата Dido_Lyubenov няма празно пространство между ушите). Имаш 5 отвора(и 5 празни пространства, в кръг са все пак) и трябва ти фланец към 4. Ами малко на една страна ще се изработят тези 4 отвора и ще стане. Ама си трябва стабилно изчисление за това как да ги изместиш за да паснат, и да не си пречат 5-те с 4-те когато се правят.
Коментар
-
Дано да не ви се налага да видите някога последсвията от такива преходи ,аз преди 10 години работех в сервиз и едно Купе можеше само по седалките и волана да разбереш каква кола е било.Затова по лесно,евтино и безопасно се сменят главини.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
nedialk00
и аз съм на мнението на колегата dani по-добре не си търсете белята, и сменяйте направо главината, или най-добре си карайте така както си е сега.
Коментар
-
nelegalniq написа:Между ушите(нали са си отвори) на някой хора няма празно пространство(има мозък) дано си от тях . Има и още 2-ве дупки който по средата си нямат празно пространство(дупница и сливница) който се сети кои са браво на него.Опаааааааааааааааа намерих си грешка в изчисленията(явно колегата Dido_Lyubenov няма празно пространство между ушите). Имаш 5 отвора(и 5 празни пространства, в кръг са все пак) и трябва ти фланец към 4. Ами малко на една страна ще се изработят тези 4 отвора и ще стане. Ама си трябва стабилно изчисление за това как да ги изместиш за да паснат, и да не си пречат 5-те с 4-те когато се правят.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ако колегата който пита не е добил ясна представа как да стане ето нагледно(направено е на пейнта и не претендирам за точност, това е просто показно как примерно да се изработи) :В зелено са новите отвори, а в червено старите. Ако някой разполага с по добра програма за чертежи и може да направи по точен чертеж нека помогне на колегата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар