Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пране на тапицерия - как, с какво?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пране на тапицерия - как, с какво?

Реших че трябва да освежа автомобила но поради лиса на средства ще трябва да свъша сам тази работа та ако може дайте ми съвет за това с какъв препарат е добре да се пере ... понеже свалих седалките може ли да се отдели тапицетията от дунапрена за да ги изпера по качествено(колата е пунто HGT)...и ако се сетите за още неща по темата казвайте ! Мерси предварително и поздрави!
    Fiat Punto1.1, 55hp
    Fiat Punto HGT 1.8, 130hp
    Fiat Punto JTD 1.9, прогресия

не си търси белята, има една бяла пяна във флакон нз на коя фирма има я по авточастите 8-9 флакона ще ти стигне за цялата кола таван седалки под за всичко

Коментар

MeglioMedixМного са, аз на бравото под душа с медикс за мокети, светнаха
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

nedialk00 написа:
        не си търси белята, има една бяла пяна във флакон нз на коя фирма има я по авточастите 8-9 флакона ще ти стигне за цялата кола таван седалки под за всичко
        Тази пяна вършили работа? Аз миналата седмица пробвах да почистя колата от вътре с един препарат, който е течен и се разрежда с вода. Обаче нямаше почти никакъв ефект. Използвах четка, но мръсотията само се размазва и нищо не се получава. Със прахосмукачка, която изсмуква и вода мисля, че резултата ще е много по-добър, но за съжеление нямам такава. На работа имаме една обикновена професионална прахосмукачка, но се опасявам, че ако я ползвам да изсмуквам водата от седалките и мокета може да се повреди. Ако тези пени за почистване на интериора са ефективни мисля да ги пробвам.
        SEAT Leon Cupra 300
        Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Миналата година ги чистих -свалих седалките,изпрах ги с концентрат Вениш - нанесох и разтърках с мека четка, след 20 мин. ги изплакнах обилно с маркуч; няма да описвам каква гнус изкарах /а наглед не бяха много мръсни!/ Перяща прахосмукачка също помага, но аз използвах юлските жеги - 2 дни на покрива, но без директна слънчева светлина.

Коментар

Чакам да дойде лятото, свалям ги, после в банята прави до стената, с душа с не много твърда четка и прах за пране, изплаквам ги, два дни на балкона и готово. Така като аз си ги изпера, няма кой да го направи.
            Lupo - The Monster
            Е83 3D

Коментар

Може да пробваш с Astonish за тапицерии. В едни прозрачин шишета. Пръска на пяна и след това се избърсва със суха кърпа, няма нужда да се изплаква.Иначе ако ползваш Medix, да не е жълтия обезмаслител, че той избелва като белина!
              Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

колеги аз я почнах в банята със течен прах за пране и изпрах половината така за сега мисля че се получи добре сега съхне при резултат ще ви уведомя ..иначе мерси за идейките
                Fiat Punto1.1, 55hp
                Fiat Punto HGT 1.8, 130hp
                Fiat Punto JTD 1.9, прогресия

Коментар

Аз моята я изпрах с Медикс за мокети.Четката я топях в кофата с разтвореният Медикс и търках(мека четка).После подсуших с парцал(сух).Мръсотията изчезна някъде,незнайно къде или попи навътре или я изкарах,но е факт,че тапицерията стана като нова.
                  Fiat 1.4 12V
                  Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                  Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                  Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Aз преди 2 седмици закарах колата при едно момче от тунинг.бг .. миналата година ми пра бялото браво и тази отново му се доверих за зеленото.. пере с перяща прахосмукачка карцер или нещо подобно.. пък и идва на адрес, ако има възможност.. тел-а му е 0888 833692 .. ако искате го считайте за реклама , но съм доволен от момчето ..

Коментар

В Бургас цялосно изпиране на седалки, мокет, таван и кората на багажника ми струва 30лв. Момчето дойде с машината и препаратите в уговорен час. За около два часа приключи. Изключително съм доволен! Телефон - на лични Горното го казвам, не да направя реклама. Само препаратите, струват 10-15лв. Като сложиш и времето, а и това, че мръсотията се набива в седалките, ако не се изсмуче с машина и... То излиза почти без пари...
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз тапицерията си я прах с перяща прахосмукачка и професионален препарат- става по-добре отколкото да се маца отгоре с разни препарати. Също така стана сакатлък и изсипах литър нафта в краката- е ми заради тази мазнотия свалях мокета, прах го с Meglio и разни препарати и все оставаше нафтата... Докато не го изпрах с прахосмукачка не спря да мирише и да е блажно
                        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

някой може ли да препоръча изпиране в София ...ама да не е за 100 лв. Прецака ми се радиаторчето на парното и сега в краката на пасажера всичко е егати мазнотията от антифриза...
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

http://www.great.bg/%D1%86%D1%8F%D0%...%88%D0%B0.html
                            Fiat bravo td 100 nai izumitelniqt avtomobil suzdavan nqkoga!

Коментар

Е това е оферта. Благодаря, ще се възползвам.
                              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                              X