Колеги, имам следния проблем: при запален двигател се усеща игра в оборотите. За съжаление нямам оборотомер, но се усеща неравномерна работа на двигателя. Забелязах проблема наколко дни след като ми смениха филтрите и агренажния ремък. Възможно ли е да е от неточна центровка на ремъка или въздушния филтър? Предварително се извинявам на по-опитните от мен колеги за наивното запитване.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.1 - оборотите играят
Collapse
X
-
Re: Пунто 1.1 - оборотите играят
stinat написа:Колеги, имам следния проблем: при запален двигател се усеща игра в оборотите. За съжаление нямам оборотомер, но се усеща неравномерна работа на двигателя. Забелязах проблема наколко дни след като ми смениха филтрите и агренажния ремък. Възможно ли е да е от неточна центровка на ремъка или въздушния филтър? Предварително се извинявам на по-опитните от мен колеги за наивното запитване.
-
Колко е разликата в празните обороти???Защото при много 1,1 фаери се среща тва проблемче не знайно защо А от центровката ко беше колата требваше и да се спъне,аз така имах проблеми със прескачането на нов ремък и като се преебеше колата високите ги губех а разхода доне мамино П.С>не винаги заводската настройка е най добра,аз карам на половин~един зъб отклонение и така колата ми върви най много и най пъргаво_______________________________________
0885261834
Коментар
-
Това се проверява много лесно, поне за този мотор фиксатори не са небходими и се увери първо в това! Работата е там, че това се усеща веднага след смяната, а ти си го забелязал значително по-късно!!!
Коментар
-
Провери да ли са закачени вакума на моното и всички куплунги да са щтрактнати добре Този проблем може да го имаш и от лош контакт на някой датчик Като я изфорсираш попушва ли черно отзадhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
точно така беше моето Пунто след като ми го върнаха след кражбата. Нестабилни обороти на празен ход и пушене. Оказа се скъсан вакуум ( помня че беше маркуче влизащо в син накрайник някъде около моно блока). След замяна всичко си дойде на мястото.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
При мен явно проблема е друг, тъй като колкото и да форсирам двигателя не пуши. Говорих с един от майсторите от сервиза, където смених агренажния ремък. Каза ми, че е или моторчето за празен ход или накакво реле.... , а също така и, че ако агренажния не монтиран правилно въобще нямало да пали. Можете ли да ми кажете как мога да проверя дали агренажния ремък е сложен правилно?
Коментар
-
stinat написа:При мен явно проблема е друг, тъй като колкото и да форсирам двигателя не пуши. Говорих с един от майсторите от сервиза, където смених агренажния ремък. Каза ми, че е или моторчето за празен ход или накакво реле.... , а също така и, че ако агренажния не монтиран правилно въобще нямало да пали. Можете ли да ми кажете как мога да проверя дали агренажния ремък е сложен правилно?_______________________________________
0885261834
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар