Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полиране на джанти?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Полиране на джанти?

Здравейте колеги искам да попитам дали нqкой от нашиq форум се е захващал с така нареченото полиране на джанти? Искам и аз да полирам моите и за това питам дали нqкои се е сблъсквал с този "проблем" тъй като знам че е доста трудоемко и ако може нqкои да ми каже с какво да запечатам джантите след полирането им! Благодарq ви предварителноп.с.: извинqвам се ако темата не е поставена в правилниq раздел и молq модератор да q премести ако е необходимо.
    Fiat Punto 1.9 jdt 80 h.p. и жаден за още! 2001 reg.

Re: Полиране на джанти?

ffdogg написа:
    Здравейте колеги искам да попитам дали нqкой от нашиq форум се е захващал с така нареченото полиране на джанти? Искам и аз да полирам моите и за това питам дали нqкои се е сблъсквал с този "проблем" тъй като знам че е доста трудоемко и ако може нqкои да ми каже с какво да запечатам джантите след полирането им! Благодарq ви предварителноп.с.: извинqвам се ако темата не е поставена в правилниq раздел и молq модератор да q премести ако е необходимо.
    Има подробна тема в тунинг форума (не давам линк, че май не е позволено)Иначе има занимавали се с това, юзъри

Коментар

Аз съм с полирани. Не са запе4атани с нисто, но от време на време ги преполирам.
      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Не се запечатват с нищо колега.Да не се излъжеш да ги пръснеш с лак.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Ако се полират перфектно до P3000-4000 и се лакират с качествен лак има доста добър ефект
          '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Моите са полирани на Р3000 но лака с които са пръскани ле олюпи и сега трябва да ги правя на ново и четерите
            FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Един приятел си полира джантите и каза че на 2-3 месеца трябва да ги минава с паста Sonax за запечатване на алуминий.
              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

На полирана джанта лак не се пръска защото повърхноста е много гладка и лака не може да хване, след полирането просто им се пуска по едно киче на 2-3 месеца. Операцията е тежка, но човек решил ли е за 2-3 дена по 4-5 часа и ще станат. Това е моя резултат:
                Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++

Коментар

постарах се да полирам своите джанти и ето го и резултата
                  Прикачени файлове

Коментар

Все едно гледам мойте!...
                    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Еми то и моите са от Ланча Иначе и аз не съм ги запечатвал с нищо джантите, но се замислям за един продукт за който бил последен писък на модата с нано частици и не е кои знае колко скъп и пише, че комплекта стига за 3 комплекта джанти и отзивите като цяло са много добри.

Коментар

Я раздуй малко повече за този комплект и нано частиците. какво точно правят и от къде се взима, колко време трае евентуалният ефект..
                        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

ffdogg написа:
                          Колеги можете ли да ми кажете технологията за полиране на джантите. С какъв размер щурка започвате през колко размера на шкурката минавате? С машина ли го правите или на ръка? Кака се оправят ръботете? ей такива неща ме интересуват.Благодаря предварително.
                          Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

Synthy написа:
                            Я раздуй малко повече за този комплект и нано частиците. какво точно правят и от къде се взима, колко време трае евентуалният ефект..
                            най-добре напиши в гоогле Персента БГ има доста саитове и е добре обqснено всичко за всеки продукт

Коментар

popai145 написа:
                              ffdogg написа:
                              Колеги можете ли да ми кажете технологията за полиране на джантите. С какъв размер щурка започвате през колко размера на шкурката минавате? С машина ли го правите или на ръка? Кака се оправят ръботете? ей такива неща ме интересуват.Благодаря предварително.
                              Първо ще те посъветвам да не се захващаш защото си е доста работа, макар че и мен ме съветваха същото аз направих моите, не съжалqвам но си е доста работа. Иначе размерите шкурка които използвах аз са : 80, 120, 200, 400 сухи, и след това: 800, 1500, 2000, 2500 водни и 2-ра и 3-та пасти на 3М всичко това с машина на места има и ръка разбира се. Отностно ръбовете зависи дали можеш да бръкнеш с машината. Аз където не успqх да мина с шкурка го боqдисах и мислq, че така е най-добре.

Коментар

Working...
                              X