Колехи искам малко помощ за смяната на тази рейка че в сервиза ми искат 120 кинта а аз земах реиката за 80 и малко неми се дават толкова парички за майтор моля някой ако е сменял такова чудо да сподели ако има някои тънкости за да ме олесни . Веднаш сам я откачал от моста но от волана несам и там незнам дали има някаква трудност . Ще сам мн благодарен ако някои помогне. Много ви благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за смяна на хидравлична рейка на Фиат Мареа 1.6 16 вал
Collapse
X
-
Не е от най-приятните ремонти. Разкачат се доста неща, вкл и тампон, както и двуцевката ( при 1.8 ). Разкачането от кормилния прът, доколкото помня е през купето и не е никаква философия. Аз моята два пъти сам съм я монтирал и демонтирал и това ми отне по половин ден. Последния път в сервиза на популярен във форума колега, рейката бе демонтирана и монтирана за по малко от час. Явно който си го може, си го може. Не му мисли много, захващай се. Още нещо - на подемник е далеч по лесно, отколкото на канал.
-
В тая цена дето съм посочил е само сваляне и монтиране на новата стенда е отделно тука в Свищов маисторите са се овалчили. За подемник нямам сервиз колега ще мача на канал мене ме притеснява само за волана там как се откача там шлиците но сега в сабота ще се поборя с нея и щевидим какво ще излезе.
Коментар
-
На бравото/мареата е много гадна хидравликата , волана се върти като отвинтен и няма никва директност в комбинация с високи гуми е направо трагично колата си ходи където иска и няма нищо общо с това което е в реалността .... Търсех подобна тема но не намерих за това да питам , има ли други рейки дето са съвместими с тая на бравото но с по-къс ход , а сухо заредена дали ще стане по директна "по-твърда"
Коментар
-
Половин оборот по-малко в комбинация със сухо зареждане мисля че ще направи доста по-управляема колата ,въпреки че пак недозавива .... Сухо заредена е като извадиш реклата продухаш с компресор всичкото масло дето има в нея и после я натъпкваш с грес колкото може повече и вместо да им слагаш маркучите на хидравликата я затапваш с 2 болта на входа и изхода
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар