Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Миризма на бензин в купето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Миризма на бензин в купето

Колеги здравейте.Проблема ми е следния: Когато карам автомобила на газ (Brava 1.6 16V) с отворен прозорец в купето замирисва много на бензин. Двата маркуча (май са тези които отиват в дюзите) са нови, явно от тях не идва миризмата. Къде другаде да погледна за теч на бензин, имам в предвид в двигателния отсек.Забелязах също, че бензина ми свършва много бързо, независимо че го изразходвам само при палене. Работата на бензин на автомобила е неравномерна, с променящи се обороти, което идва от стъпковото моторче, а и отзад от ауспуха ми замирисва май на не изгорял бензин. При работа на газ, автомобила си работи нормално, само от време на време се покачват малко оборотите, но само за момент и се успокояват.

изобщо не е от стъпковото моторче, а от скапана адаптация мирише ти на бензин когато я палиш за съвсем кратко време или когато караш на газ и мирише на бензин ? по-скоро като я палиш понеже я "убива" с бензин който излиза през ауспуха неизгорял и като ти е отворен прозореца ти вмирисва колата; имаш ли нещо симулатор/реле на ламбда сондата докато караш на газ?

Коментар

nedialk00 написа:
      изобщо не е от стъпковото моторче, а от скапана адаптация мирише ти на бензин когато я палиш за съвсем кратко време или когато караш на газ и мирише на бензин ? по-скоро като я палиш понеже я "убива" с бензин който излиза през ауспуха неизгорял и като ти е отворен прозореца ти вмирисва колата; имаш ли нещо симулатор/реле на ламбда сондата докато караш на газ?
      Когато паля (независимо на газ или бензин) и когато работи автомобила на място не се усеща миризма на бензин. Усеща се единствено когато съм в движение и гарам на газ, при положение че съм с отворен прозорец. Нямам симулатори на АГУ-то.

Коментар

кола

дали затварят дюзите като си на газ
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

дюзите как са прекъснати, докато караш на газ да не отварят ? емулатор нямат ли нещо ? слагай емулатор на дюзите, реле/симулатор(с възможност за регулиране на херците) на ламбда сондата, една диагностика да се изтрият грешките и ще се оправи

Коментар

nedialk00 написа:
            дюзите как са прекъснати, докато караш на газ да не отварят ? емулатор нямат ли нещо ? слагай емулатор на дюзите, реле/симулатор(с възможност за регулиране на херците) на ламбда сондата, една диагностика да се изтрият грешките и ще се оправи
            Нямам представа как са спрени дюзите. С обикновенно АГУ съм. Ето с такова копче съм - http://www.fobos-bg.com/index.php?op...-11&Itemid=188 в описанието пише, че има релета.

Коментар

ако я караш много време на газ и сега се е появил проблема може да се е скапал ключа, ако не виж това : Джъмпери за избор на : Тип на автомобила - С 5 ЗАПАЛИТЕЛНИ КАБЕЛИ ИЛИ С ЧЕТИРИ ЗА ПО - ПРЕЦИЗНА НАСТРОЙКА НА ОБОРОТИТЕ НА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ Честота на ламбда сондата - 2.5HZ ЗА BOSH МОНО И 1HZ ЗА ОСТАНАЛИТЕ МАРКИ Тип на ламбда сондата - 0-1V , 0-5Vна теб ти трябва 1HZ i 0-1v на ламбдата вих там дали са натиснати джъмперчетата в опътването на ключа трябва да има написано като натиснеш съответен джъмпер какво става

Коментар

nedialk00 написа:
                ако я караш много време на газ и сега се е появил проблема може да се е скапал ключа, ако не виж това : Джъмпери за избор на : Тип на автомобила - С 5 ЗАПАЛИТЕЛНИ КАБЕЛИ ИЛИ С ЧЕТИРИ ЗА ПО - ПРЕЦИЗНА НАСТРОЙКА НА ОБОРОТИТЕ НА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ Честота на ламбда сондата - 2.5HZ ЗА BOSH МОНО И 1HZ ЗА ОСТАНАЛИТЕ МАРКИ Тип на ламбда сондата - 0-1V , 0-5Vна теб ти трябва 1HZ i 0-1v на ламбдата вих там дали са натиснати джъмперчетата в опътването на ключа трябва да има написано като натиснеш съответен джъмпер какво става
                Колега нищо не разбрах, на Вие съм с електрониката В това ключе дали наистина има тези релета три вградени релета: газов клапан прекъсване на инжекторите емулиране на ламбда сондата , и те играят ли роля като емулатори?

Коментар

поне пише че ги има, кога стана така колата веднага като сложи газовата ли ? или впоследствие

Коментар

nedialk00 написа:
                    поне пише че ги има, кога стана така колата веднага като сложи газовата ли ? или впоследствие
                    Миризмата си я усеща по описания начин от около 1 година. Преди усещах миризмата, но тогава се оказа че не ми беше завита правилно бензиновата помпа, т. е. пръстена беше завит накриво, и от там идваше всичко. Затегнах я хубаво и спря да мирише в автомобила. Незнам, ако има пак някакъв проблем с този обрач и от там да идва всичко, защо се усеща само когато съм в движение, на отворен прозорец.С АГУ съм от около 3 години.

Коментар

+1 за уплътнениети на бензиновата помпа. По принцип в резервоара има налягане. Като отвиеш капачката на резервоара и се чува едно съскане понеже налягането се освобождава. Ако не е изключена бензиновата помпа бензина си циркулира до двигателя и се връща обратно. Обаче е нагрят от горещия двигател и част от него в резервоара се изпарява. Това са си бензиновите пари в резервоара. Ако не ти е добре уплътнението на бензиновата помпа от налягането в резервоара бензиновите пари излизат в багажника. Като отвориш прозореца навлиза въздух, завихря се и се връща напред. И мирише на бензин. Имам едно такова старо гумено уплътнение - прилича повече на кашкавал отколкото на гума.На затворени прозорци като работи вентилацията не влиза толкова много въздух в купето и успява да излезе през отдушника в задната част. Затова не мирише.
                      Bravo 1.6 / 16

Коментар

Working...
                      X