Здравейте колеги,Един приятел, който за съжаление е на Вие с всякакви автомобили, си е харесал един Fiat Brava 1.2i 16v 2000г / клима. Всъщност, изборът е между Алфа 145 1.4i 103кс. 98г. и споменатия Брава. Аз лично при тези условия, както и според информацията по нета съм за Бравата. Търсих и по форума мнения за Бравата и двигателя, но за съжаление само тук-там единични споменавания.С две думи, моля колегите с наблюдени върху модела за конкретни мнения за същия!Интересуват ме обичайните въпроси като: по-често срещани проблеми, детски болести, разход на гориво за София, приблизителна цена за първоначално ТО и т.н. още каквото се сетите и ще е от полза за бъдещ собственик на такава.Благодаря предварително на всички отзовали се!п.с. Отново обръщам внимание, че говорим конкретно за тези два автомобила.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся мнение за Fiat Brava 1.2i/клима 2000г.
Collapse
X
-
Все си мисля, че подобен малък двигател (Бравата) на кола от среден клас не е удачен вариант. При пуснат климатик и с 4 пътници и багаж динамиката ще е съпоставима с тази на 30-годишен автобус Чавдар. А и разходът едва ли ще е много по-малък от на 1.4 и 1.6 двигателите. Аз бих предпочел Алфата ако са в идентично техническо състояние.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
-
Re: Търся мнение за Fiat Brava 1.2i/клима 2000г.
Имам браво с 1.2. Разходът в града е около 10/100, извънградско стига до 5.5/6 зависи от това как се кара. С включен климатик е тромава. И като се качат повече хора, също става тромава. Към 300 лв беше смяната на ролки и ремък във Вантотрейд, преди две години, смяната на масло е около 60 лв. пак там.geo_g написа:Здравейте колеги,Един приятел, който за съжаление е на Вие с всякакви автомобили, си е харесал един Fiat Brava 1.2i 16v 2000г / клима. Всъщност, изборът е между Алфа 145 1.4i 103кс. 98г. и споменатия Брава. Аз лично при тези условия, както и според информацията по нета съм за Бравата. Търсих и по форума мнения за Бравата и двигателя, но за съжаление само тук-там единични споменавания.С две думи, моля колегите с наблюдени върху модела за конкретни мнения за същия!Интересуват ме обичайните въпроси като: по-често срещани проблеми, детски болести, разход на гориво за София, приблизителна цена за първоначално ТО и т.н. още каквото се сетите и ще е от полза за бъдещ собственик на такава.Благодаря предварително на всички отзовали се!п.с. Отново обръщам внимание, че говорим конкретно за тези два автомобила.Fiat Bravo 1.2, 1999
Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!
Коментар
-
За пореден път - спрете да говорите непроверени глупости. 5 години карах Браво с такъв двигател, навъртях му 70 000 км, 45 000 от които на газ. Динамика на 30 годишен Чавдар... пълни глупости. 2010, Август месец, тръгнах в 6 и 30 от София и в 11 без 20 бях спрял за второ зареждане в ОМВ-то на входа на Бургас за второ зареждане, след първото, което отне около 15 минути на човека бензиностанция на Петрол в Нова Загора. Колата беше с 4 човека, багаж за 4 човека, климатик и газ. Явно ще да съм доста добър шофьор и пътя ще да е доста чист и без коли по това време на година...Среден разход в София с малко извънградско (3:1 Софийско спрямо извънградско) на бензин ми даваше 8.5. Извънградско с доста динамично каране 6.5. С нормално каране (не влачене) - 6 и надолу.С газовия инжекцион цифрите са горе +1 на сто. Разхода винаги е засичан пълно в пълно (по-късно при газта празно в празно ) и нямат нищо общо с разходите на око и тип "на тая бензиностанция с 15 лв минавам толкова километра, а на другата пак с 15 лв минавам повече".Факт е обаче, че за да ускорява хубаво трябва да я караш над интервала 3, даже 3.5 оборотаАма и автобус Чавдар е добра оферта де...
Коментар
-
BolgAryan написа:За пореден път - спрете да говорите непроверени глупости. 5 години карах Браво с такъв двигател, навъртях му 70 000 км, 45 000 от които на газ. Динамика на 30 годишен Чавдар... пълни глупости. 2010, Август месец, тръгнах в 6 и 30 от София и в 11 без 20 бях спрял за второ зареждане в ОМВ-то на входа на Бургас за второ зареждане, след първото, което отне около 15 минути на човека бензиностанция на Петрол в Нова Загора. Колата беше с 4 човека, багаж за 4 човека, климатик и газ. Явно ще да съм доста добър шофьор и пътя ще да е доста чист и без коли по това време на година...Среден разход в София с малко извънградско (3:1 Софийско спрямо извънградско) на бензин ми даваше 8.5. Извънградско с доста динамично каране 6.5. С нормално каране (не влачене) - 6 и надолу.С газовия инжекцион цифрите са горе +1 на сто. Разхода винаги е засичан пълно в пълно (по-късно при газта празно в празно ) и нямат нищо общо с разходите на око и тип "на тая бензиностанция с 15 лв минавам толкова километра, а на другата пак с 15 лв минавам повече".Факт е обаче, че за да ускорява хубаво трябва да я караш над интервала 3, даже 3.5 оборотаАма и автобус Чавдар е добра оферта де...преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
BolgAryan написа:Факт е обаче, че за да ускорява хубаво трябва да я караш над интервала 3, даже 3.5 оборота
Коментар
-
за мен кола под 2000 кубика бензинка да я караш с пуснат климатик в града е ужасно преживяване. Аз лично точно по тази причина пускам климата редичко в града, то не се издържа, еле на някой байр нагоре да трябва да потеглиш, лелелелелелелелеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Жалко ,че не си в Бургас да пробваш една.Колата е бивша на колега от форума закупена от моя приятелка.Преди няма и час се возих в нея с още 4 човека и пуснат климатик.Е не съм усетил да спира и да се мъчи да тръгне.Карал съм я няколко пъти само ,че без климатик и си върви прилично колата.Все пак човек не търси такава кола да се дърпа по светофарите...Все пак по важно е общото състояние на автомобила и на теб да ти хареса.
Коментар
-
Търся мнение за Fiat Brava 1.2i/клима 2000г.
Сакън ! Кажи му на твоят човек да не се занимава с мотори под 1.6 ....Мъча се като грешен дявол с една БРАВА с мотор 1.4....Казва ти го патил . И да не се обиждат колегите имащи като моят двигател или 1.2 ...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Re: Търся мнение за Fiat Brava 1.2i/клима 2000г.
Румен_Хинчев написа:Сакън ! Кажи му на твоят човек да не се занимава с мотори под 1.6 ....Мъча се като грешен дявол с една БРАВА с мотор 1.4....Казва ти го патил . И да не се обиждат колегите имащи като моят двигател или 1.2 ...http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Е добре де аз като съм с брава 1.2 какво ми е.Данъка ми е само 36 лв.Забележки за сега нямам към колата.карал съм я и с климтроник.Е тогава наистина е много тромава.Ама чак да неможе да потегли не съм съгласен.първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена
Коментар
-
BolgAryan написа: Преглед на мнениетоЗа пореден път - спрете да говорите непроверени глупости. 5 години карах Браво с такъв двигател, навъртях му 70 000 км, 45 000 от които на газ. Динамика на 30 годишен Чавдар... пълни глупости. 2010, Август месец, тръгнах в 6 и 30 от София и в 11 без 20 бях спрял за второ зареждане в ОМВ-то на входа на Бургас за второ зареждане, след първото, което отне около 15 минути на човека бензиностанция на Петрол в Нова Загора. Колата беше с 4 човека, багаж за 4 човека, климатик и газ. Явно ще да съм доста добър шофьор и пътя ще да е доста чист и без коли по това време на година...Среден разход в София с малко извънградско (3:1 Софийско спрямо извънградско) на бензин ми даваше 8.5. Извънградско с доста динамично каране 6.5. С нормално каране (не влачене) - 6 и надолу.С газовия инжекцион цифрите са горе +1 на сто. Разхода винаги е засичан пълно в пълно (по-късно при газта празно в празно ) и нямат нищо общо с разходите на око и тип "на тая бензиностанция с 15 лв минавам толкова километра, а на другата пак с 15 лв минавам повече".Факт е обаче, че за да ускорява хубаво трябва да я караш над интервала 3, даже 3.5 оборотаАма и автобус Чавдар е добра оферта де...Fiat Bravo SX / 1,2 :: 16v :: 80
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар