Здравейте колеги,Днес какво наводнение имаше по пътя Бяла - Плевен и после на магистралата след третия Тунел, посока София,Все си мислех, че колата ще е измита отвсякъде, ама като отворих капака и вътре кал навсякъде. Почна и да загрява повече. Та къде да отида да ми измият професионално двигателя и радиатора, ама наистина професионално, а не да ми изгорят компютъра, примерно.Чувал съм, че радиатора не трябва да се пръска с водостръйка/пароструйка, щото се набивали ламелите и някои от камъчетата по него можели да се донабият навътре и да направят бела, Та някакви съвети, предполагам ще е полезно за всички.Извинявам се ако има друга такава тема, но скоро не съм попадал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как се мие двигател и радиатор
Collapse
X
-
Виж ТУК, писал съм за една автомивка, в която мият двигател отвсякъде. Само че като отидеш - може би от теб зависи да си завиеш компютъра с найлони, да откачиш акумулатора, и други подобни... Радиатора си го измий сам - сваляш го, хубаво миеш отвътре и отвън с обезмаслител и каквито препарати намериш.
Коментар
-
радиатора ако не е нов отвътре не го мий! ще купуваш нов после. А калта можеш отвъртре откъм перката а я измиеш, то сила на струя не ти трябва, просто да го облееш стига... да миеш двг е беда и после ще съжаляваш....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialk00
аз също преди месец-два си мих радиатора и нямам никакви проблеми с него, но с лека струя и много препарати а водата около свещите се издърпва със спринцовка или шприц
Коментар
-
Вчера почиствах радиаторите, водния и на климата. Използвах само въздух под налягане и четка с не много търд косъм. Разделям двата радиатора на около 5см един от друг(нищо не източвам, само разглобявам общата им връзка), почиствам с четката докъдето мога и после издухвам всичко с въздуха, през питите. Най-добре става ако свалиш и перката.
Коментар
-
ogi28b написа:Защо така за радиатора? Моят беше втора употреба, измих го много хубаво с обезмаслител, Циф, Медикс - теракота, пак обезмаслител, отвътре, отвън, няколко пъти. Това стана преди 2 години.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар