Много ме дразни ,че в ниските обороти Бравото не "тръгва" както трябва, след като мине 3000 об. върви перфектно , но в ниските сякаш нещо го задушава. На последната диагностика показа колебливи стойности на Ламбдата , ту бедна ту богата смес. Имах съмнение ,че това се дължи на дефектна гарнитурка на двуцевката (изпускаше преди ламбдата) , но след смяната и промяна в динамиката нямаше. Въпроса е ако проблема не е в ламбда-сондата кое бърка сместа ту да е бедна ту богата- има ли вариант ЕКУ-то да е с някакъв проблем. Въобще като го сравнявам с Мареата (със същия 1.6 мотор) бравото е по-тромаво в ниските. На какво друго освен ламбдата може да се дължи това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Недостатъчна пъргавина в ниските обороти?
Collapse
X
-
nedialk00
е тя ламбдата така работи - постоянно бедна - богата, над 4000 изключва и сместа става богата за да има мощност а пък и моята е така до 3000 оборота не е много пъргава но когато е в обороти малко коли и се дават а ако караш на газ е още по мудничка, мисля да сложа един аванс процесор да видя как ще е с него, бях сложил ламбда контрол ама пълен т.... и го изхвърлих на втората седмица
-
Тя моята газ няма, иначе ме дразни само момента при потегляне от място- дори при пуснат съединител и смачкване на педала за газта гумите не превъртат а се опитва да набере по-тромаво. Аз от гледна точка на сравнението с Мареата със същия мотор си правя изводите. И все пак да разчитам ли ,че ако сменя ламбдата нещата при тръгване от място ще се подобрят?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
nedialk00
в такъв случаи най-вероятно и почти сигурно е ламбдата моята на газ ги върти колкото си иска а пък сменяйки ламбдата и разхода ще падне
Коментар
-
При мен по същия начин беше когато бях с 16-ките,също така при мен е мудна в ниските заради генерацията,защото сложих прави тръби на 50мм. и така е мудна в ниските,но във високите си показва злобата.Обаче нямам проблем с тръгването,върти си гуми доста добре,но със 16-ките при старт не върти въобще като тръгна се забива без да превърта и тогава тръгва да набира.И аз мисля за недостаъчно налягане на бензиновата помпа.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
nedialk00
-
nedialk00 написа:да, сложи резонатор
Коментар
-
nedialk00
малко внимавай как ме наричаш бе, общак, тук е форум и всеки има право на мнение, а и мисля че ти беше индивида който препоръчва на колега да си начупел кутията за филтъра с чук понеже нямало как да се извади, ей че си ми мамин сладък ама
Коментар
-
Общак съм бил когато съм ти го набил Да аз препоръчах така защото да сваля подкалници и калници и щуротии за тая кирлива кутия дето не върши никва работа , а е само и с преебани гайки защото са направени в пластмасата ... Освен че пари ще даде няма и ефект от тая процедура ,а и време ще му отнеме ... Карай си там спрелия самолет от общежитието до дюнерите в студентски и си мисли че си бърз като Аладин на летящо килимче. Лека нощ и приятни сънища
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар