Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недостатъчна пъргавина в ниските обороти?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Недостатъчна пъргавина в ниските обороти?

Много ме дразни ,че в ниските обороти Бравото не "тръгва" както трябва, след като мине 3000 об. върви перфектно , но в ниските сякаш нещо го задушава. На последната диагностика показа колебливи стойности на Ламбдата , ту бедна ту богата смес. Имах съмнение ,че това се дължи на дефектна гарнитурка на двуцевката (изпускаше преди ламбдата) , но след смяната и промяна в динамиката нямаше. Въпроса е ако проблема не е в ламбда-сондата кое бърка сместа ту да е бедна ту богата- има ли вариант ЕКУ-то да е с някакъв проблем. Въобще като го сравнявам с Мареата (със същия 1.6 мотор) бравото е по-тромаво в ниските. На какво друго освен ламбдата може да се дължи това?
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

е тя ламбдата така работи - постоянно бедна - богата, над 4000 изключва и сместа става богата за да има мощност а пък и моята е така до 3000 оборота не е много пъргава но когато е в обороти малко коли и се дават а ако караш на газ е още по мудничка, мисля да сложа един аванс процесор да видя как ще е с него, бях сложил ламбда контрол ама пълен т.... и го изхвърлих на втората седмица

Коментар

Колега, на коя предавка се мъчи самолета, и моята под 3000 оборота над 3-та предавка едвам набира, ама виж мине ли 3700 става самолет. ама все пак не е с турбо и нормално - мисля на 4000 ги дават 144-те нютончета.
      Brava 1.6 EL, '98
      182A4

Коментар

Тя моята газ няма, иначе ме дразни само момента при потегляне от място- дори при пуснат съединител и смачкване на педала за газта гумите не превъртат а се опитва да набере по-тромаво. Аз от гледна точка на сравнението с Мареата със същия мотор си правя изводите. И все пак да разчитам ли ,че ако сменя ламбдата нещата при тръгване от място ще се подобрят?
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

в такъв случаи най-вероятно и почти сигурно е ламбдата моята на газ ги върти колкото си иска а пък сменяйки ламбдата и разхода ще падне

Коментар

Мирише ми и на запушени дюзи, ниско налягане на горивото и проблеми с тпс-а. Ама само гадая трябва да си прегледаш колата датчици и всичко което може да повлияе от рода на дросел, празен ход и т.н
            '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

При мен по същия начин беше когато бях с 16-ките,също така при мен е мудна в ниските заради генерацията,защото сложих прави тръби на 50мм. и така е мудна в ниските,но във високите си показва злобата.Обаче нямам проблем с тръгването,върти си гуми доста добре,но със 16-ките при старт не върти въобще като тръгна се забива без да превърта и тогава тръгва да набира.И аз мисля за недостаъчно налягане на бензиновата помпа.
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Общо взето съм разменял всичките датчици които могат да се свалят от едната кола на другата и никой не е имал кой знае каква разлика. Мисля да пробвам с ламбдата пък дано не е излишно набутване...
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Някоя друга идея защо само в ниските не върви добре?
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ако имаш кабел и РС, направи диагностика на двете коли и сравни резултатите.
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Хрумна ми нещо-възможно ли е от това че колата е без катализатор а с права тръба да се получава това спъване в ниските?
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

да, сложи резонатор

Коментар

nedialk00 написа:
                          да, сложи резонатор
                          Ох леле с тебе и подобни идивиди ми правите деня , от катализатора е сложи резонатор , след 3000 е самолет , ракета направо , тея 140 хютона при 4000 оборота направо излита , само ви трябват крила Сега по-темата , сложи си нова ламбда сонда щом я караш на бензин и си изчисти дюзите на ултразвук , като си махнал и катализатора и е с права тръба , сложи отпред и споретен филтър независимо дали е от 15 лева или от 150 ,щом си направил системата да изкарва по-бързи газовете трябва да я направиш и да диша по-добре ,а спортния филтър е префектната комбинация за това

Коментар

малко внимавай как ме наричаш бе, общак, тук е форум и всеки има право на мнение, а и мисля че ти беше индивида който препоръчва на колега да си начупел кутията за филтъра с чук понеже нямало как да се извади, ей че си ми мамин сладък ама

Коментар

Общак съм бил когато съм ти го набил Да аз препоръчах така защото да сваля подкалници и калници и щуротии за тая кирлива кутия дето не върши никва работа , а е само и с преебани гайки защото са направени в пластмасата ... Освен че пари ще даде няма и ефект от тая процедура ,а и време ще му отнеме ... Карай си там спрелия самолет от общежитието до дюнерите в студентски и си мисли че си бърз като Аладин на летящо килимче. Лека нощ и приятни сънища

Коментар

Working...
                              X