Става въпрос за Брава ELX при която клапата за външния въдух се отваря с помощта на бутон от таблото. Та проблемът е, че клапата се е фиксирала в затворено състояние и не помръдва. Някой разглбявал ли е колата до такава степен, че да може да достъпи моторчето (или какъвто е да е механизъм), което управлява тази клапа. И ако някой може да каже колко приблизително струва замяната му и как точно се разглобява, защото в литературата липсва описание на проблема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
клапа за външен въздух в купето
Collapse
X
-
проверил ли си дали достига ток до моторчето защото обикновено се чупи оста му и клапата се движи свободно, до сега не съм чул да блокираПС между другото за да не пускам нова тема за това моторче аз моето го ремонтирах /въпросната ос/ но тя се чупи защото няма защита или пък е изгоряла - та значи на моторчето му трябва 1/4 оборот на оста за да затвори или отвори клапата, а то правеше 2,5 пълни оборота /това за 30 сек за толкова време му се пуска ток от незнам къде си/ аз му сложих съпротивление и за 30 сек вече прави 1 оборот което пак не ме устройва и се принудих да си сложа отделно копче и аз да си отварям и затварям клапата когато ми е кеф обаче предпочитам ако мога да си го направя когато клапата затвори и моторчето види зор само да изкл има ли начин да се измисли подобна защита/предполагам ориг е било така/ и да махна това допълнително копчеTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
bright написа:А как се стига до моторчето, от купето ли или от двигателя?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Forsaken написа:При мен пък клапан имам, но моторче нямам. Клапата ми се намира на средно положение - демек виси и взима 50% отвън и 50% отвътре, което не е чак толкова лошо! Така и не съм видял това моторче, иначе до сега да го бях оправил!Успех!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Чакайте сега ,вярно че съм с друга кола ,ама оня ден правих профилактика на климатика. Като вдигнах кората под чистачките и извадих поленовия филтър и там си "цъфнаха" клапата и вентилатора. Стигат се свободно с ръка. Незнам дали и при вас е така,ама преди да сваляте каквото и да било в купето, пробвайте от там.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
-
TabE-Marea написа:Чакайте сега ,вярно че съм с друга кола ,ама оня ден правих профилактика на климатика. Като вдигнах кората под чистачките и извадих поленовия филтър и там си "цъфнаха" клапата и вентилатора. Стигат се свободно с ръка. Незнам дали и при вас е така,ама преди да сваляте каквото и да било в купето, пробвайте от там.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар