Много гадно нещо.Как да го оправя?Скърцането се получава при уплътненията на самия прозорец, и при сваляне понякога даже ми захваща уплътнението и го обръща наобратно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцат ми ел. стъклата при сваляне
Collapse
X
-
nedialk00
-
Хах интересна тема,с интерес ще следя отговорите,защото имам същия проблем. Случва ми се САМО лятото в жегите,зимата и когато е по-хладно не е така,но в момента е направо нетърпимо,добре,че не я карам много често. Скърца в уплътненията-уверен съм и се получава само при сваляне на стъклото,при вдигане не скрибучи,само нормалния шум. Варианта със свляне и чистене го изключвам лично за себе си,не я карам чак толкова,че да си създавам само главоболия после с поставянето обратно. С WD40 няма да си омажа стъклата,ако има други решения,моля споделете.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Хах интересна тема,с интерес ще следя отговорите,защото имам същия проблем. Случва ми се САМО лятото в жегите,зимата и когато е по-хладно не е така,но в момента е направо нетърпимо,добре,че не я карам много често. Скърца в уплътненията-уверен съм и се получава само при сваляне на стъклото,при вдигане не скрибучи,само нормалния шум. Варианта със свляне и чистене го изключвам лично за себе си,не я карам чак толкова,че да си създавам само главоболия после с поставянето обратно. С WD40 няма да си омажа стъклата,ако има други решения,моля споделете.
Коментар
-
Не знам дали тази тема е още актуална, но след едно хубаво миене на колата на автомивка, където момчетата мият не само с пароструйка при мен изчезва. След няколко месеца като се нацапоти хубаво стъклото и вкарам всичкия прах пак по ръба на стъклото/вратата и пак проскърцват. Мисля че просто колите трябва да се поддържат като цяло чисти, особенно стъклата и ще изчезне проблема със скърцането. Пък наблегнете със струята точно на мястото където стъклото се опира в лайсната, тя вратата си е разпробита/вентилирана отдолу, така че няма да я напълните, само ще изчистите уплътнението. Успех! При мен действа.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
хаха да май наистина проблема е често срещан и аз го имам. При мен се получава само лятото когато е прашасала колата. Имам чуството че като се напекат от слънцето уплътненията тогава правят тоя проблем. Но според мен ако тръгнете да пръскате уплътненията с някаква гадост е грешка - преди няколко години и аз напръсках десния прозорец за да се качва по бързо с един спрей - до скоро прозореца ставаше блажен и оставаха следи при пълно сваляне.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Ето заради такива дреболии си харесвам повече темпрата отколкото мареята И аз го имам тоя проблем който е следния и се оправя само със смяна на уплътнителите: От долната страна на гумата има нанесен тънък слой като киче и се плъзга леко когато е ново, обаче с времето като се свали този слой и стъклото почва да опира в гумата и се получава това скърцане и обръщане на гумата. Разните смаски са временно решение - като изсъхнат и почва пак.На темпрата този слой е доста по дебел и за 20 год. няма такъв проблем....miro2177 написа:..Имам чуството че като се напекат от слънцето уплътненията тогава правят тоя проблем....
Коментар
-
мисля, че колегата Феникс има право.Не се бях заглеждал под самото външно уплътнение.На самото уплътнение имах доста боклуци, който с времето са се наслагвали.Изчистих добре самото външно уплътнение от вътрешната страна и скърцането изчезан.До там стигнах, след като се сетих, че като измия колата и като сваля предните прозорци, после като ги вдигна и....все едно не съм бил на автомивка.Веднаха се зацапваха.Сега това вече го няма и си свалям прозорците след автомивка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар