Колеги преди малко ми се появи едно много гадно скърцане при натискане и отпускане на съединителя.От,какво може да е колеги?Колата е Пунто 2000г МК2.Съединителя доколкото знам е с помпа.СКърцането го има и при натискане и при отпускане,но при натискане не се чува всеки път.Постоянно е само при отпускане.Скоростите си влизат нормално.Благодаря ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане на съединителя
Collapse
X
-
Ами,когато го отпускам се чува.Някъде от под педала се чува.Шума на мен ми наподобява все едно са намокрени две гуми и се опитваш да ги вкараш една в друга.Нещо подобно е шума,като на пластмаса май не е като желязо да стърже.А ако е притискателен диск целия съединител ли се сменя?И каква е цената и от къде?
Коментар
-
От 8 месеца водя люта борба с тоси проблем и не мога да го реша. Мазах с масло, пръсках с WD-40 и не мога да се справя. През зимата беше позатихнало, но с повишаване на температурите скърца все по-силно. Звукът е наистина като триена на пластмаса в пластмаса или гума в гума. Само синът ми / на 18 год./ се справя - като надуе музиката и собствените си мисли не може да чуе човек та камо ли скърцането на педала.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
аре ако някои открие топлата вода по този въпрос (че това маи им е дефект) щото и моето скърца като лудоШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Здравейте Имам същия проблем, но при мен освен скърцането..., ми и залепва педала и неще да се връща. Вече 2 пъти я карам на сервиз, само я пръскат с някви спрейве и след 1 седмица същата работа... казаха ми че била счупена някаква пружина вътре в буталото май и неможе да се смени! Трябвало да сменя целия педал, който вървял в комплект с другите 2 - 1000лв!! Вярно ли е това че вървят заедно? Фиата е края на 99 с новото купе 1,2 бензин .Неможе ли да се измисли нещо друго?Ако е така то по добре да я продам....
Коментар
-
Здравейте.Нов съм във форума и от скоро съм собственик на Punto 1.9 JTD.Та и аз имам същия проблем със скърцащия педал на съединителя,скърцането го има и при натискане и при отпускане и е точно все едно пластмаса във пластмаса,чува се ясно и мисля че е вътре в купето някъде около оста на която се държи педала.Днес се опитах да го напръскам със смазка но ефект за сега никакъв.Доста е дразнещо и като взимах колата мислех че лесно ще се справя с проблема но уви .Ако някой е успял да се справи с проблема нека пише.
Коментар
-
Колеги нито помпи нито нищо, същия проблем го имах и аз, това се получава в сглобката на самия педал където е захванат, трият се пластмаса в пластмаса и така става, кофти звук..... малко смазка и си готов.93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
* * * * * * * * * * * * * *
Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар