Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцане на съединителя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скърцане на съединителя

Колеги преди малко ми се появи едно много гадно скърцане при натискане и отпускане на съединителя.От,какво може да е колеги?Колата е Пунто 2000г МК2.Съединителя доколкото знам е с помпа.СКърцането го има и при натискане и при отпускане,но при натискане не се чува всеки път.Постоянно е само при отпускане.Скоростите си влизат нормално.Благодаря ви.

Да не те плаша, но при мен беше от разбит лагер и притискателен диск.

Коментар

Скърцането самия педал ли го издава или ?
      Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Ами,когато го отпускам се чува.Някъде от под педала се чува.Шума на мен ми наподобява все едно са намокрени две гуми и се опитваш да ги вкараш една в друга.Нещо подобно е шума,като на пластмаса май не е като желязо да стърже.А ако е притискателен диск целия съединител ли се сменя?И каква е цената и от къде?

Коментар

Някоя от двете помпи ти скърца . Или е тази на педала или външната при скоростите. На мен ми скърца външната от време на време
          Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Наведи се и виж дали на самия педал има пружина ако има напъскай я с течна смазка или я омажи с грес в много случаи те скърцат отвратително.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

От 8 месеца водя люта борба с тоси проблем и не мога да го реша. Мазах с масло, пръсках с WD-40 и не мога да се справя. През зимата беше позатихнало, но с повишаване на температурите скърца все по-силно. Звукът е наистина като триена на пластмаса в пластмаса или гума в гума. Само синът ми / на 18 год./ се справя - като надуе музиката и собствените си мисли не може да чуе човек та камо ли скърцането на педала.
              Peugeot 301
              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

аре ако някои открие топлата вода по този въпрос (че това маи им е дефект) щото и моето скърца като лудо
                Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

И при мен е така като е по-топло времето. И в двете посоки скърца. Всичко си работи нормално по съединителя. Предполагам е от това че педала е от пластмаса. Аз го лекувам с Радио 1 :D
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Здравейте Имам същия проблем, но при мен освен скърцането..., ми и залепва педала и неще да се връща. Вече 2 пъти я карам на сервиз, само я пръскат с някви спрейве и след 1 седмица същата работа... казаха ми че била счупена някаква пружина вътре в буталото май и неможе да се смени! Трябвало да сменя целия педал, който вървял в комплект с другите 2 - 1000лв!! Вярно ли е това че вървят заедно? Фиата е края на 99 с новото купе 1,2 бензин .Неможе ли да се измисли нещо друго?Ако е така то по добре да я продам....

Коментар

Здравейте.Нов съм във форума и от скоро съм собственик на Punto 1.9 JTD.Та и аз имам същия проблем със скърцащия педал на съединителя,скърцането го има и при натискане и при отпускане и е точно все едно пластмаса във пластмаса,чува се ясно и мисля че е вътре в купето някъде около оста на която се държи педала.Днес се опитах да го напръскам със смазка но ефект за сега никакъв.Доста е дразнещо и като взимах колата мислех че лесно ще се справя с проблема но уви .Ако някой е успял да се справи с проблема нека пише.

Коментар

Колега на мен ми се появява само,когато оставя колата на слънце и я напече много яко.Явно от нагряването се получава така.Пластмасата явно е виновна.

Коментар

Аз имах подобен проблем с колата от подписа. Излекува се с WD-40. Помня, че не се получи от първия път и се наложи да по-обстоен оглед и по-добро напръскване :D
                          Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

И на жена ми на колата скърца...а купих чисто нов съединител и пак като я покараш малко и ти се наложи да маневрираш на зад и да задържиш на полусъединител става доста твърд.. ???

Коментар

Колеги нито помпи нито нищо, същия проблем го имах и аз, това се получава в сглобката на самия педал където е захванат, трият се пластмаса в пластмаса и така става, кофти звук..... малко смазка и си готов.
                              93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
                              00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
                              * * * * * * * * * * * * * *
                              Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Коментар

Working...
                              X