Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пръскалки от Ситроен стават ли за Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пръскалки от Ситроен стават ли за Пунто

Здравейте колеги,въпросчето ми е следното:Мога ли да си подменя пръскалките за предното стъкло с такива от Ситроен ксара (номер 6438 V например?Правил ли го е някои от вас,дали струята пасва на стъклото или е прекалено ниско или високо,имали възможност за регълиране и дали въобще е възможна тази подмяна.Причината е че не съм доволен от фиатските когато карам извим градско пръскат под самата чистачка а пък в града като ги дигна мият колите зад мен и Винаги някоя от цицките е на криво.Питам понеже попаднах на такава тема съвсем случайно в форума на пежо и там казват че става такава модефикация,на 306 пасват от Ксара.Или ако не от Ситроен то от някоя друга марка или модел автомобил но да са такива които разпръскват равномерно течнос по целия прозорец.Само да вметна че,съм ги чистил с кърфица мил с препарати против варовик и запушване и тн.и пак не съм доволен.
    Пунто 1.2 75 94г климатик SX

И аз имам такъв проблем. Даже си купих чисто нови оригинални и резултата е плачевен, но не съм намерил все още от каква кола пасват
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

От браво не стават ли. Аз на моите им се кефя максимално по 4 дюзи на пръскалка, общо 8. То като пусна вода през дюзите мокри по-добре и от когато вали дъжд Иначе за това че извънградско пръскат ниско. Това е нормално. Колкото по голяма е скоростта толкова по ниско бият. При мен на бравото като стигна 100-те и на мен ми пръскат под чистачките - то си е нормално. Реглажа на тези от браво стават с малка отвертка отстрани, не като на повечето модели да бърникаш с карфица
      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Първото за което се сещам е: подменете си клапите за водата. Обратната клапа, която за предните пръскалки е самият тройник , който се намира под шумоизолацията на предния капак. За задната чистачка е единичка, която се намира до лявото бомбе, някъде около бушоните за АБС. Ефекта от подмяната им, ще ви хареса!!!Иначе, цицки от ситроен не стават!!! Имам близък приятел със ситроен, който си взе страхотни пръскала ... просто правят водна завеса. Исках и аз, но самия профил на закопчалката е много по-малък от нашите и не е възможен монтаж. При 306 става ,щото то си е ситроен ... или обратното, както по ти харесва!
        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
        X