Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПИСТОВ РЕМЪК ПРОБЛЕМ!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПИСТОВ РЕМЪК ПРОБЛЕМ!!!!

Здравейте колеги извинете ме ако не е мястото на темата ми. Имам проблем с пистовия си ремък сменил съм ремъка с нов но уви искара само един месец за малко да направя беля, мисълта ми е ремъка е с канали по него и вече 2-ри път ми прави проблем че някак си го разнищва ремъка и го къса жалко че нямам снимка да кача да видите. надявам се да сте разбрали моля ви помогнете двигателя ми няма защита и ме е страх

Колега пистовия ремък търкаля генератора, водната помпа и климатик(ако има). НЕ го бъркай с АНГРЕНАЖНИЯ. Така че и да се скъса белята не е толкова голяма. Проверете сходимостта на ролките по които се търкаля пистовия ремък. Да не би да има някоя крива или с разбит лагер и затова да се къса ремъка
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

и като го сложиш на ръка го превърти 3-4 пъти да се намести хубаво, и виж ролката

Коментар

няма съосие затова.... ако е дизел, май си за ролка.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Бензин 1.4 12в пистовия ремък ролките всичките са сменени

Коментар

Да не сте сменили ролките на ангренажа а ти да си мислиш че са тея на пистовия ?
            Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
            Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Причината може да е в по-къс ремък (дори с половин сантиметър), който да изкривява обтяжната ролка и от там ремъка не се води правилно и така се прокъсва.
              Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

asenov1984 написа:
                Само ролките или и обтяжния механизъм на ролката която опъва ремъка?
                pakumba написа:
                Дизел бензин механизма на опъвателната ролка като се разчекне и започва да изхвърля ремъка навън и да го къса.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

На моето Пунто преди 4,5г се оказа че едната ролка бяга с 1 ,,писта’’ и ми износваше ремъка...
                  1234567890

Коментар

Смени обтяжната ролка заедно с обтягащия механизъм.
                    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Не е лошо по едно друго Пунто да видиш как е сложен ремъка . Навремето реших да си сменя сам ремъка на Мерцедеса и уж всичко направих по правилата но като запаля след няколко минути гледам ремъка как бяга на една страна . Наложи се да извикам майстора си ,той дойде с дебелата книга за Мерцедес намери схемата как трябва да е поставен ремъка и се оказа че неправилно съм го поставил около ролката за обтягане.Та може и при Пунтото да има някакъв чалъм на поставяне.
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Tornado написа:
                        asenov1984 написа:
                        Само ролките или и обтяжния механизъм на ролката която опъва ремъка?
                        pakumba написа:
                        Дизел бензин механизма на опъвателната ролка като се разчекне и започва да изхвърля ремъка навън и да го къса.
                        значението дизел/бензин е огромно. При дизела знаеш как е- ролката е на обтегач закачена, при мен на бензина няма такъв обтегач, а е механичен и се натяга с ексцентрик. Там няма как да се износи по подобие на дизеловия. Затова и при мен обслужване на алтернаторната ролка е купуване на ролка за 20-30 лв, а при дизела като се износи механизма е 100+
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Всъщност значението не е дизел или бензин, а е дали има или няма автоматична обтягаща ролка. В случая - има. Такъв тип ролка не е запазена марка за дизелов двигател. Има я в 1.2, 1.4, 1.8 - бензиновите двигатели на Браво.

Коментар

ogi28b написа:
                            Всъщност значението не е дизел или бензин, а е дали има или няма автоматична обтягаща ролка. В случая - има. Такъв тип ролка не е запазена марка за дизелов двигател. Има я в 1.2, 1.4, 1.8 - бензиновите двигатели на Браво.
                            не знаех, че при толкова малки двг слагат такъв механизъм. Щом и 1,4 е с такъв механизъм, залагам на него.
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да не си сменял и водна помпа скоро.
                              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Working...
                              X