Така , да споделя в момента се занимавам с Браво 1.4 12в дето всички знаеме какво причинява на разпределителния вал , е ако пусна снимка на вала тука ще се посмеете доста .... Та естествено няма смисъл да се прави ремонт на такъв двигател за мен е по-удачно да се смени мотора ....Въпросите ми са следните , насочил съм се главно към 1.6 , 1.8 като общо можете ли да споделите кой е по-сполучлив мотор и дали има подобни проблеми както при 1.4 .... и изобщо кви децки болести имат тези мотори Друг въпрос моторите от мареа и брава , съвместими ли са ? поне според мен да , но все пак да питам де ...Какво допълнително ще ми трябва , ясно е че генерация или ще се вземе цяла или ще се преправи тази , мотора ми трябва оборудван с инсталацията , както скорости и компютър , полуоските еднакви ли са ? Щангите на скоростите също ме интересуват ? Инсталацията към купето предполагам че е еднаква , ако мотора е с имобилайзер лесно ли се прави или се препрограмира и има ли хора в форума дето го правят ? Или просто да си търся без или само компютър от мотор без имобилайзер . Засега не се сещам друго да питам , но всичко по темата ще ми е полезно .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на мотор на Браво - Дискусия и полезни съвети
Collapse
X
-
1,6 е перфектен мотор, за 1,8 не смея да изкажа мнение. няма проблеми като при 1,4. Обаче това начинание твоето ми се струва пълна загуба на пари и време и много неудобства. Толкова пари ще хвърлиш за преправен автомобил?Не е ли по-добре да смениш главата на твоя 1,4 с читава за 200 лв и да си направиш профилктиките, за да избегнеш пак запушване и изтъркване на вала и газ? Или го оправи и продай и си купи нормална 1,6 примерно. Всичко останало е много много трудно...ааа и се пише деТСКИ болести.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Че какво преправяне има при мотор от същото купе ? Гледам има ги за по 500 лева мотори 1.6 , 1.8 не ми се виждат чак толкова пари за набутване , и какво ще рече правена кола ? Къде ги тея оборудвани глави за 200 лева , щото аз само вала си купих за 100 лева , обаче направих тая грешка преди да отворя двигателя и да погледна за кво иде реч , е резултата , вала на нищо не приличаше беше престърган и прав като тръба ... Кобилици аут 12 броя , 7 повдигача не стават за нищо и стъпалата на клапаните изядени и те ... Значи за кобилици ми искат 100 лева , 100 лева вал , повдигачи 50 лева предполагам 60 лева гумички маслени магистрали , ново масло 30 лева мин , трябва да се махне картера да се изчисти и там и всичко това за 1.4 дето сигурно пак ще направи същия номер като му сложа чертата кво се получава 400 лева не ми мърдат , като видях вала се хванах за главата , и си викам ооо трябва да се види кво се случва в цилиндрите , свалям главата , което допълнително ми глътна още 50 лева за гарнитура на глава и анифризи , и отдолу цилиндрите пълни с няква гняз със стружки и глупости отгоре ръб на цилиндрите доволно , нагар на клапани зверски , там сваляне и чистене което ми е още пари и то кво стана да го ремонтирам тоя мотор ми е 500 лева + ,а за тея пари в форума има други мотори 1.6 дето ги нямат тея детски болести , е кое ми е по на далавера според тебе ? Да правя тоя мотор или просто да си взема друг
Коментар
-
За ДА смениш типа мотор задължително с скоростната кутия И ПОЧТИ ЦЯЛАТА ИНСТАЛАЦИЯ а от 1.4 на друг трябва да сменяш и кутията на въздушния филтър казанчето механизма на скоростите (щото е с жила а другите бензинови са с щанги) и бензиновата помпа (на моноинжекциите бачка на по ниско налягане) За да го правиш е наи добре да е от кола донор защото иначе ще ти излезе скъпо. Ако можеш да си го направиш сам (като мен) или с помощта на приятел намираи кола донор и деистваи но иначе по добре не се занимаваи. Ако имаш конкретни въпроси питай.
Коментар
-
значи то ако имаш условия и познания не е голям проблем нито един от дваа варианта да направиш, но:- смениш ли мотора, сменяш скорости, полуоски, комп, инсталацията между компа и всички датчици, щото ти си моно, а 1,6 е пълна, имобилайзера само да ти махнат е 100 лв, помпа както каза колегата горе.... за мен ако си го правиш ти ще лапне поне 500 лв. после трябва и технотест да минеш и пак регистрацията в кат с нов двг.- ако смениш направо твоя мотор с друг 1,4 като или го сервизираш в главата или го вземеш читав е най-добре. - двигателите много отдавна не са толкова скъпи, колкото казваш. Според мен двг с повече търсене и от човек, а не морга се намира за 300 оборудван, без скорости. И това според мен е макс цена, ако смениш твоя и го земеш необорудван и като отчетем факта 1,4... може и за 150-200 да го намериш. преправяна е всяка кола за мен, която е човъркана след завода. първо не всичко ще тръгне от първия път, напасвай компове, имобилайзери, чудесии, а и никой не ти гарантира, че този 1,6 ще бъде перфектен, я си предстви пръснеш 1 седмица труд и 500 лв минимум за 1,6 и го слагаш и лопа вал, или скоростиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Добре бензинова помпа предполагам е еднаква като размери и захващане , разлика има само в налягането ? Интересно ми е скоростите как са , тези щанги предполагам не е сложно да се сложат ? Кутия за въздушен филтър няма да има просто ще е със спортен конусен , защо да сменям почти цялата инсталация ? Нали си купувам мотор оборудван с инсталацията на него и компютъра , какво да сменям ? Полуоски сменят ли се ? Засега съм намерил двигател от мареа , предполагам при него всичко е същото като на бравото на предницата ?
Коментар
-
двигателите от марея и браво са еднакви. мисля, че по помпата само налягането е различно, а кошницата е същата, не знам обаче горивопроводите дали са пригодени да издържат на по-високото налягане. инсталацията имах предвид, че поради разликата моно-пълна инжекция е трябва да вземеш и жиците и конекторите между мотора и компа. иначе няма да паснат, пълната има доста повече датчици, а преди 98 май беше нямат дебитомер а маф ли е кво ... не знам дали и тампоните на мотора съвпадат. Верятно и мамбда сондата е различна. абе ти още ли не си се отказал?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Те горивопроводите са същите ама инсталацията от левия фар до контактния ключ и бушонното табло се сменя щото е различна. Трябва ти цяла изпускателна система и всички тампони щото твърдоста е различна. За смяна от жила на щанги се сменя тунела (държи се на болтове) но се разглобява доста. За комрютъра ако го вземеш с имобилаизер и ключове няма да имаш проблем. Но има доста други дребни работи.
Коментар
-
Според мен - доста скъпа интервенция. Особено, ако донора е мареа. От браво 1.6 или 1.8 ще стане, но на практика ще трябва да вземеш половината кола от донора. Друга идея ми се върти в главата. Донора да е Типо - 1.4 или 1.6 едновалка с моно. Много са сходни с недоразумението браво 1.4 и по отношение на инжекцията, скорости, окачване... но са железни и много динамични двигатели.
Коментар
-
Колеги не ми трябват дебитомери съединители и работи , аз купувам оборудван мотор , тоест мотора със иснталацията му която води към компютъра и има релета за запалване , защо да се сменя инсталация така и немога да разбера ? НО ако някой ми даде смислен отговор ще го приема ! Генерацията е ясна че ще я сменя , но се наплаших малко все пак това е fiat и едно с едно еднакво нещо няма , за това ще си търся мотор от Bravo
Коментар
-
DirtySouth написа:Колеги не ми трябват дебитомери съединители и работи , аз купувам оборудван мотор , тоест мотора със иснталацията му която води към компютъра и има релета за запалване , защо да се сменя инсталация така и немога да разбера ? НО ако някой ми даде смислен отговор ще го приема ! Генерацията е ясна че ще я сменя , но се наплаших малко все пак това е fiat и едно с едно еднакво нещо няма , за това ще си търся мотор от Bravo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар