Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво срещу Алфа 145

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво срещу Алфа 145

колеги искам да направя едно сравнение на Фиат Браво и Алфа 145.Какви са според вас плюсовете и минусите на двете красавици. Аз лично повече харесвам Алфата,но бих се радвал на повече инфо за нея. Мисля, че е интересно да се направи една съпоставка на двете колички
    FIAT Uno 45 FIRE

Re: Браво срещу Алфа 145

Mitko написа:
    ....Бензиновите двигатели на Алфа са по-мощни от тези на ФИАТ със същата кубатура.
    това по-принцип ли го казваш, или за конкретните модификации? защото ако е второто, двигателя 1.6 boxer на 145цата е със същата максимална мощност като 1.6 на бравото (~76kW)...иначе най добре е браво със салон от алфа
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

...

Коментар

Аз също, се чудех между двата автомобила. Да ти кажа, като правих тестови кръгчета се отказах от алфата. Поне на мен купето ми беше некомфортно оставя впечатление на малко лековато и стои леко евтино. За другите неща не коментирам, но нали трябва човек да шофира с удоволствие.

Коментар

charlie написа:
          Mitko написа:
          ....Бензиновите двигатели на Алфа са по-мощни от тези на ФИАТ със същата кубатура.
          това по-принцип ли го казваш, или за конкретните модификации? защото ако е второто, двигателя 1.6 boxer на 145цата е със същата максимална мощност като 1.6 на бравото (~76kW)...иначе най добре е браво със салон от алфа
          Алфата с 1.6 боксера върви повече от браво 1.6 16V,боксера се развърта като луд
          ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Abarth. написа:
            charlie написа:
            Mitko написа:
            за Abarth - товава твоя личен опит ли е? ако да можем да поспорим, ако не, не виждам защо въобще се абиме да пишеме...
            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
            (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
              Abarth. написа:
              charlie написа:
              Mitko написа:
              за Abarth - товава твоя личен опит ли е? ако да можем да поспорим, ако не, не виждам защо въобще се абиме да пишеме...
              Ами мернете 1 Браво с 1 Алфа и ще се разбере .... слагам 100лв. на Алфа-та
              http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
              Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
              FIAT Punto 02' 1.9 JTD
              FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Sven написа:
                145 изглежда доста "дървена" пред бравото и от вътре и отвън, бравото е някакси по-модерно. Иначе 145, особенно 146 са много красиви коли според мен.
                Колега, ти да не сравняваш Голф с Браво " ... 145 изглежда доста "дървена" пред бравото и от вътре и отвън ... "Може да ти изглежда малко по-дървена 145-цата, но не доста А после си написал " ... 145, особенно 146 са много красиви коли според мен ... " Е тук малко съм объркан - хем е доста дървена Алфа-та, хем е много красива Лично моето мнение е, че и двете коли са хубави сами по-себе си, защото са италянски, но ФИАТ-а изглежда по-евтин от Алфа-та като изработка Алфата има по-агресивен вид отвън и отвътре, докато на Браво-то изглежда по-комфортен.Аз лично бих карал и двете
                FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

а от 145-ца седалки стават ли на браво?
                  ex Fiat Bravo GT

Коментар

Исках да ви попитам за Алфата има ли някакви често срещани проблеми и как е с поддръжката (цени на части и консумативи-вече разбрахме че Бокстера не е лесен за поддръжка, но ме интересува kak e Twin Spark) Изобщо всичко което можете да ми кажете за този модел, а и за Бравото
                    FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

Я виж тук:http://clubalfaromeo.com/forum/viewforum.php?f=18За да не се задълбочавам в дълги писаници
                      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

ivo_red написа:
                        Исках да ви попитам за Алфата има ли някакви често срещани проблеми и как е с поддръжката (цени на части и консумативи-вече разбрахме че Бокстера не е лесен за поддръжка, но ме интересува kak e Twin Spark) Изобщо всичко което можете да ми кажете за този модел, а и за Бравото
                        Боксера се произвежда до 96г. и двигателя наистина е кофти за ремонт (няма много свестни майстори), но като консумативи е по-евтин, твин спарка е с доста по-скъпи части от боксера. Като цяло колата е доста добра, интериора е много по хубав от бравото, ходовата част е еднаква, външния вид всеки си преценява. Абе гледаш, тестваш ш плащаш и си готов, то колата си е малки и късмет де. Инече най.разпространени са малките двигатели при 145-ците (ясно защо).

Коментар

Хм. Там където свършва Бравото, започва Алфата. Как вообще ги сравнявате
                          no pain no pain

Коментар

Working...
                          X