Здравейте колеги. Поради недостатъчно подаване на бензин към двигателя, на 2 пъти ми почистват всмукващият филтър на бензиновата помпа в резервоара . Винаги филтърът е тотално затлачен с нещо като "сополи" След като го почистя автомобилът работи без проблеми известно време и после проблема се повтаря. Мисля да сваля резервоара за го почистя на пароструйка. Въпросът ми е лесно ли се сваля или да търся помощ в сервиз? Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за резервоара за гориво на Fiat punto 1,1
Collapse
X
-
Re: Въпрос за резервоара за гориво на Fiat punto 1,1
foramen написа:Здравейте колеги. Поради недостатъчно подаване на бензин към двигателя, на 2 пъти ми почистват всмукващият филтър на бензиновата помпа в резервоара . Винаги филтърът е тотално затлачен с нещо като "сополи" След като го почистя автомобилът работи без проблеми известно време и после проблема се повтаря. Мисля да сваля резервоара за го почистя на пароструйка. Въпросът ми е лесно ли се сваля или да търся помощ в сервиз? Благодаря предварително.
Коментар
-
Имах колега който имаш проблеми с пунто 1. Пак с резервоара. Сваля помпата около 5-6 пъти и все му събираше утайки по филтъра на помпата. Накрая се оказа че един от маркучите които вървят успоредно с тоя за зареждането( най-вероятно е нещо като отдушник) е скъсан и задното колело като мятало пасък из калника, част от него влизал и в маркуча
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Не се налага да го сваляш /трудна работа / само отвори капака на помпата и извади кошницата -ВНИМАВАЙ с щуцерите Почисти с парцал като е празен ДЕ Не би трябвало да има боклуци .Той все пак е пластмасов няма от къде да дойдат освен от горивото .от къде зареждаш .
Коментар
-
foramen написа:показаха един номер за директно палене на метан. Ако някой се интересува мога да споделя как става.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:foramen написа:показаха един номер за директно палене на метан. Ако някой се интересува мога да споделя как става.
Коментар
-
бензина става на нещо като безир или друга гяс като стои дълго в резервоара,затова трябава да се гори и подменя редовно, че иначе гори помпата, лично препатил!а за номера с ключето, това е сервизен режим и не е хубаво да го правиш постоянно!има и още един начин за съсипване на колата - шунтираш ключето /дават се на късо два проводника/ма не запомних кой точно, сори!// и като даваш на контакт отваря ел. клапаните, като чакаш две три секунди да насити изпарителя и палиш
Коментар
-
foramen написа:. При мен пали без грешка. Само ме предупредиха че при ниски температури евентуално може да пали по- трудно.[/list]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар