Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за прегряване, перката не включва нормално...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за прегряване, перката не включва нормално...

Значи като загрее колата няма значение дали е на климатик или без- та като достигне 90 гр. и включва първата степен на вентилатора, НО САМО ЗА 10 - 20 сек., после спира и почива 2-3 минути незвисимо от загряването и втората въобще я няма и сещате че в градско с перка която се включва от дъжд на ветър- прегрява.Какво е за смяна?!
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Провери дали на перката работят и двете скорости. Може проблема да е от там. Другия вариант е заминал датчик на радиатора или пък клеясал датчик който не може правилно да отчете температурата.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

При JTD няма датчик на радиатора. Датчикът е на термостата по спомен.Така че ако може колегата да уточни марка и модел на автомобилът.

Коментар

1.6 пълна инж. Темпра с климатроник- в перката влиза букса с 2 кабела а степените се командват от една кутия с релета до десния фар. Датчика на радиатора ми е с 3 кабела- дали може да е от него че е заврян на егаси мястото.

Коментар

датчика е
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Провери релетата първо, после провери кабелите на датчика дали контактуват добре. Провери горещ ли е радиатора като вдигне 90’ , зашото може терморстата да не отваря и затова да не включва вентилатора.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не е от термостата- махнах го миналата година, със сигурност е някой датчик, защото релетата сега ги смених от една друга кутия и си е същото. Егаси и мързеливата перка.

Коментар

А пробва ли буксата на късо за да видиш дали работят и двете скорости?Обезателно с по дебел кабел че яко се напича
                Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Значи буксата е с три кабелчета буксата е като триъгълниче / като долните две са по- раздалечени, та да давам мосТ със средното към страничните ли?

Коментар

.

КИМИ написа:
                    Значи буксата е с три кабелчета буксата е като триъгълниче / като долните две са по- раздалечени, та да давам мосТ със средното към страничните ли?
                    Мисля че беше точно така.Лявото е 1ва ,а дясното е 2 ра скорост казвам го по спомен,като на 2 скорост щраква и релето което е до фара.Поне на Типото е така.Аз лично карам с датчик от Жигули за 5 кинта и ключе за 2ра скорост за всеки случаи
                    Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                    EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                    EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Цялата ел.част на охладителната система - релета, датчици и т.н. са на минуса (нулата).Към перката директно се подава +12V. Ако са ти нагоряли клемите или имаш закъсан кабел, напълно възможно е и като позагрее малко от товара да прекъсва контакта...Аз имах подобен проблем, само че при мен изобщо не включваше перката на моменти...А на моменти си работеше нормално.Пуснах паралелен плюс до перката и всичко се оправи. Дебел кабел!

Коментар

Имах подобен проблемна Бравото. Първа степен се включваше по-късно и работеше за много малко - около 20 сек. и не можеше да охлади до средата. Само, че втора степен ми работеше, смених датчика на радиатора и се оправиха нещата.

Коментар

Смених датчика на радиатора и релетата, но на буксата на датчика която е с 3 кабела- като дам мост между 2 от тях ми тръгва 1- ва степен, но 2- ра степен не тръгва при други комбинаций с мостчето, освен това клемата е леко окислена, но не е от нея- та какво я пуска 2- ра степен?!

Коментар

при браво знам как е, при темпра не. предполагам обаче, че логката е същата- при първа степен се пуска тока към резистора, който се ограничава от това съпротивление и минава през реле, втора степен е директно към перката, предполагам за надежност.
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Значи как да прекарам кабели към ЦК ключе на таблото да ми тръгва и втората- дали единия кабел да е на маса, а другия на неработещия изход на клемата на датчика?!

Коментар

Working...
                              X