Значи като загрее колата няма значение дали е на климатик или без- та като достигне 90 гр. и включва първата степен на вентилатора, НО САМО ЗА 10 - 20 сек., после спира и почива 2-3 минути незвисимо от загряването и втората въобще я няма и сещате че в градско с перка която се включва от дъжд на ветър- прегрява.Какво е за смяна?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за прегряване, перката не включва нормално...
Collapse
X
-
Провери релетата първо, после провери кабелите на датчика дали контактуват добре. Провери горещ ли е радиатора като вдигне 90’ , зашото може терморстата да не отваря и затова да не включва вентилатора.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
.
КИМИ написа:Значи буксата е с три кабелчета буксата е като триъгълниче / като долните две са по- раздалечени, та да давам мосТ със средното към страничните ли?Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Цялата ел.част на охладителната система - релета, датчици и т.н. са на минуса (нулата).Към перката директно се подава +12V. Ако са ти нагоряли клемите или имаш закъсан кабел, напълно възможно е и като позагрее малко от товара да прекъсва контакта...Аз имах подобен проблем, само че при мен изобщо не включваше перката на моменти...А на моменти си работеше нормално.Пуснах паралелен плюс до перката и всичко се оправи. Дебел кабел!
Коментар
-
Смених датчика на радиатора и релетата, но на буксата на датчика която е с 3 кабела- като дам мост между 2 от тях ми тръгва 1- ва степен, но 2- ра степен не тръгва при други комбинаций с мостчето, освен това клемата е леко окислена, но не е от нея- та какво я пуска 2- ра степен?!Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
при браво знам как е, при темпра не. предполагам обаче, че логката е същата- при първа степен се пуска тока към резистора, който се ограничава от това съпротивление и минава през реле, втора степен е директно към перката, предполагам за надежност.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар