Здравейте, Днес забелязах, че колата ми загрява над средата и оборотите ми се вдигнаха до около 1200-1300. Четох теми за проблеми със скоростите на вентилатора, но не ми стана ясно как точно се диагностицира именно проблема. Въпросът ми е следния: Освен за нагорели кабели какво друго да гледам? Как точно се разбира коя степен не работи? Кои кабели се вързват на късо, за да се провери дали е именно релето развалено, става дума за релето на радиатора. Колата е с климатроник.Благодаря предварително !Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скоростите на вентилатора- Брава 1,6? - РЕШЕНО
Collapse
X
-
u_bo
Re: Проблем със скоростите на вентилатора- Брава 1,6?
Alex_RT написа:Здравейте, Днес забелязах, че колата ми загрява над средата и оборотите ми се вдигнаха до около 1200-1300. Четох теми за проблеми със скоростите на вентилатора, но не ми стана ясно как точно се диагностицира именно проблема. Въпросът ми е следния: Освен за нагорели кабели какво друго да гледам? Как точно се разбира коя степен не работи? Кои кабели се вързват на късо, за да се провери дали е именно релето развалено, става дума за релето на радиатора. Колата е с климатроник.Благодаря предварително !Поздрави!
-
u_bo
Alex_RT написа:Няма ли никой, който да знае как да диагностицирам дали ми работят и двете скорости на вентилатора и съответно как да отстраня проблема?
Коментар
-
Бравата е 99 и е с климатроник. Вентилатора включваше последно при включване на климатроника. Термостата е сменян преди 1 година. Повишените обороти са от стъпковия мотор и нямат връзка с този проблем. Забелязах вече 2 пъти, че при градско и при планинско шофиране стрелката стига на 3/4 от деленията (минава средата), което не е нормално. Колата не я шофирам аз , кара я жена ми. Сега има 3-4 почивни дни и искам да я проверя и ако има проблем да го отстраня, идват жеги и не ми се иска да стане беля все пак. Ще проверя дали се включва вентилатора при включване на климатроника и ще пиша пак, за да няма приказки наизуст. Поздрави!Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
u_bo
u_bo написа:....--> освен това - когато е включен климатика / ако е изправен/ ВЕДНАГА се включва 2-ра степен
Коментар
-
u_bo
Re: Проблем със скоростите на вентилатора- Брава 1,6?
Alex_RT написа:Здравейте, Днес забелязах, че колата ми загрява над средата и оборотите ми се вдигнаха до около 1200-1300. ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар