Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat : Bravo , Brava или Punto

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat : Bravo , Brava или Punto

Нов съм във форума - мисля по 1 въпрос за вкарване на някво фиатче от чужбина (mobile.de) гледам , че там има евтинийки - примерно Фиат Пунто 88 коня за 700 евро. Струва ли си да се вкара такава кола на името на инвалид и някой знае ли какви други такси ще ми лепнат ? И също така кой от 3-те модела мислите , че е най-правилен .... лично на мен най много ми харесва Бравата
    Щом е за родината - газ до ламарината !!!

Ами щом ти харесва вземи си брава и трите модела са изпипани вече е въпрос на вкус и предпочитания по нататак е и късмета на каква кола ще попаднеш по точно как се отнасял предният и собсвеник .На мен ми харесва бравата и вече съм я избрал както пише и не съжалявам изобщо.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Пунто и Браво или Брава са различен клас коли. Какво ще избереш зависи от джоба ти. За да дават Пунто за 700 евро според мен означава, че са му "взели душата". Когато вкарваш кола на ивалид трябва да се съобразяваш, че не може да бъде повече от 100 коня и двигател 1.8, като двете условия трябва да изпълнени едновременно. Колкото до таксите, когато колата е на ивалид спестяваш само ДДС-то т.е. за кола над 4 години около 1600лв. иначе всичко си плащаш като поп. Това е! Успех!
      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Добре дошъл колега! :D Писано е доста по темата (виж например http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...E2%E0%EB%E8%E4).Използвай търсачката!
        Прикачени файлове
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Така като гледам май ще поизчакам с покупката на фиат поне докато влезнем в ЕС за да изпаднат тия противни такси и да може човек на спокойствие да отиде , да си избере кола и да си я вкара като бял човек а не с 1000 такси и простотий

Коментар

Колега,не си мисли,че в Германия тези коли са под път и над път.Всички гледат в мобиле.де и си мислят,че това са цените,но повечето не разбират какво пише за повредите,а като отидеш от единият край на Германия до другият за 100 евро и като се върнеш пак за 100 без кола,понеже е била дарак или продадена,и сметката излиза крива,надяваш се на някоя евтина фордела,понеже парите са свършили и псуваш.Изчакай да влезнем в ЕС,дано да не чакаш дълго и тогава си купи кола,но моят съвет е от БГ.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
              Колега,не си мисли,че в Германия тези коли са под път и над път.Всички гледат в мобиле.де и си мислят,че това са цените,но повечето не разбират какво пише за повредите,а като отидеш от единият край на Германия до другият за 100 евро и като се върнеш пак за 100 без кола,понеже е била дарак или продадена,и сметката излиза крива,надяваш се на някоя евтина фордела,понеже парите са свършили и псуваш.Изчакай да влезнем в ЕС,дано да не чакаш дълго и тогава си купи кола,но моят съвет е от БГ.
              Прав си за тия неща - аз за това чакам да влезнем в ЕС . Неуспоримо е според мен факта , че тамошните коли на по над 100 000 км са в състояние като тукашните на по 50 000 . Там пътищата им не са като нашите и колите не се амортизират толкова - отделно , че повечето хора си позволяват добра поддръжка а не като при нас.... така , че хем така хем така поне да влезнем по-скоро в ЕС пък да видим какво ще стане

Коментар

избор

Ами какво да ти кажа каквато и кола да е гледай да е поддържана иначе само разходи .Моето е PUNTO ELX 75/ с много части сменени за SPORT/върви си колата сега съм и с газова 160-170 ги държи на магистралата но съм е взел по телефона от Италия и само за 650 Евро беше с екстри 900 Само външния вид малко го занемарихме но имам книжка от 6 м. та затова .Много от частите са ми от Браво /Брава.а за инвалид може но да е здрав инвалида иначе 1300 лв. на зад ако недай си боже стане нещо.
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

За да се убедиш че е по-скъпо и несигурно сам да си я внеасяш виж линка дето ти го е дал колегата ама ако след това още си убеден че има смисъл погледни и цени на адрес: www.autoscout24.de и пак гледай внимателно за обясняващи ниската цена подробности като думите: TEILE (на части) или MOTORSCHADEN (с повреда по двигателя). Освен всичко май се чува и това че като влезем в ЕС ще отпаднат ДДС и вносните Мита ... така, че не бързай бих те посъветвал аз - ами виж какво ще става с цените след нова година евентуално. Да на говорим че на студено повече си личат магариите на тези коли с проблемни обороти след запалване.
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

също така ако искаш Браво/Брава на инвалид , това изключва автоматично двата най- добри(за мен ) двг. за тези коли - 1.6 16в 103 к.с и 1.8 16в 113 к.с.( HGT не го слагам понеже там нещата са малко по- различни ) , демек оставаш с два избора 1.4 12в 80к.с. който не е най- хваления двигател и неговия заместник 1.2 16в 84 к.с. който е сравнително по читав. Има и "немска" ( мисля че така се водеше) версия на 1.6 с 90к.с която рядко се среща и незнам нищо за този двигател.
                    Fiat Stilo JTD ....sold
                    Volvo C 70 ....

Коментар

Не знам дали знаеш, но в Германия по повечето магистрали няма ограничени на скоростта. Там повечето коли се юркат яко.

Коментар

Това ли е новата сентенция на автоджамбазите,които вкарват коли от Италия.Аз пък ще ти кажа,че не са много местата,където можеш да караш без ограничение.Има и такива участъци,но са доста къси. :P Вярно,че преди 3 дни пътувах с един немец,който не спазваше ограниченията и си натискаше новият форд Ц -макс дизел,като гледаше да поддържа 200 км/ч на 6-та скорост

Коментар

dudulia написа:
                          Това ли е новата сентенция на автоджамбазите,които вкарват коли от Италия.Аз пък ще ти кажа,че не са много местата,където можеш да караш без ограничение.Има и такива участъци,но са доста къси. :P Вярно,че преди 3 дни пътувах с един немец,който не спазваше ограниченията и си натискаше новият форд Ц -макс дизел,като гледаше да поддържа 200 км/ч на 6-та скорост
                          Бате, никакъв джамбазин не съм ти и не вкарвам никакви коли и никой не цитирам. Просто дадох съвет на колегата от личен опит и наблюдения. Ти дори ми потвърди съвета, с тия 200 км/ч. Напълно вярно е това. Скъсват ги от каране. Далеч съм от мисълта,че и мойта Брадва не е юркана. То аз я юркам по нашите пътища,че чужденеца няма да й стопи лагерите по аутобана - да да, ама друг път. Бил съм в Германия и съм виждал как е. Не ми ги хвали. Просто е на късмет като си купуваш кола. В България може да си намериш читава кола, ако имаш късмет и търсиш повече време.

Коментар

Напълно съм сагласен,че с повече търсене в БГ може да се намери хубава кола,което не изключва и обратното,но като цяло колите в Германия са по-поддържани отколкото в Италия и пак е въпрос на конкретен случай и късмет.Иначе предполагам,че в Италия едва ли се лангъркат със 120 по магистралата,ако ограниченията. :P

Коментар

Това, че с влизането ни в ЕU ще падне ДДС-то за употребявани автомобили е така, но сигурно нашите умници ще измислят нещо друго за да ни доят Иначе вярно си е, че и у нас може да се намери свестен автомобил - въпрос на късмет
                              FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                              ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Working...
                              X