Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С какво лепило да залепя ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С какво лепило да залепя ...

следната пластмаса:Явно оригинално е била на щипки.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Re: С какво лепило да залепя ...

Огледай дали има повърхности, които да залепиш изобщо.Имам в предвид, такива, които след залепване да не се вижда лепилото.Ако има, аз бих го направил с Super Bond на Henkel.Гледай само да не капнеш някъде където не трябва, че няма оправяне после.

Коментар

епоксидна смола. ама от българската от едно време с стъклени шишенца. Тази на бизон е значително п-кофти в спринцовките.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

http://postimage.org/image/1tyl4wpok/ тук се вижда "леглото" , в което може да се залепи.Материала(таблото) е някакъв странен, не мога да го опиша и е грапав.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Топъл силикон? Капваш от долу и натискаш докато изстине. Според мен не е добра идея да го лепиш с някакво яко лепило, защото не се знае кога ще ти се наложи да ровичкаш там.
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Хенкела, няма да държи там, дълго, а смолата няма да хване на тая материя, от която ти е направено таблото... ще помисля и ще пиша пак, ако никой не е родил нищо преди мен.На топлия силикон не бих заложил...Горе-долу какво е напрежението дето ражда тая лайсна?Като гледам, бая напъва, май, особено отляво?Таблото е от същия материал като това на Бравите и др. подобни, нали?

Коментар

Не, материала е по-гаден, като на ауди а3 е. Релефен.Ами не е много голямо напрежението, но то си е така от години, на доста Стила съм го виждал.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

материала е пластмаса някаква, ама по-странна. смолата ще хване на 100%. Топъл силикон там не слагай, защото като го напече слънцето или като пуснеш парното зимата на топло моментално ще изпусне.
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

emzo написа:
                  Не, материала е по-гаден, като на ауди а3 е. Релефен.Ами не е много голямо напрежението, но то си е така от години, на доста Стила съм го виждал.
                  Идеята ми беше, дали е твърда пласмаса, или като се нагрее от слънцето и става като на предшествениците.Сиг. всички са забелязали корите на вратите на Браво/Брава/Мареа, колко меки стават лятото, почти като гумени са...Този материал не може да се лепи с смоли и такива твърди лепила и да се чака да държи.Хенкела е най-надеждното според мен, но трябва да залепиш, колкото можеш, повече площ с него.Също трябва да минеш леко с шкуркичка и обезмаслител, което не ми е ясно как ще стане без да цъкнеш някоя видима част на таблото...Търпение и ще стане.... няма къде да иде.Обезмаслителя можеш д аго пропуснеш....Сега видях какво е писал pakumba... за да не влизаме в спорове, казвам, че написаното си е мое мнение и го давам само като любителски съвет

Коментар

Според мен, ако се почисти със спирт и после безцветен поксипол ще стане. Може да се нанесе финно само по ръба и не трябва много време да се държи за да хване. Естественно ще е здраво след 24 часа, но няма да му влияе топлината и студа. Мое мнение. Успех!
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

@lithrone - ако питаш дали става като "дъвка" - не, не става.Вие си пишете варианти, аз ще избера, който сметна за най-удачен.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

вземи една спринцовка с игла и една капчица изсмучи капчицата със спринцовката, и след това напълно там в отворчето и натисни, според мен ще стане, а и така няма да си личи, че е лепено отстрани, няма да има следи от лепила и да стои грозно

Коментар

UHU plus endfest 300 е подходящо в този случай (според мен) - http://www.supermagnete.de/docs/uhu_...st_300_eng.pdf.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Моментно лепило! Няма да хване много здраво, но мисля, че ще е достатъчно.
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Re: С какво лепило да залепя ...

emzo написа:
                              следната пластмаса:Явно оригинално е била на щипки.
                              Лепих веднъж с някакво Henkel, подобно на "Прома" - не стана. Залепих го с "Каноконлит", "Капчица", не помня и държи трета година.

Коментар

Working...
                              X