Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прозореца на шофьорската врата тропа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прозореца на шофьорската врата тропа

Колеги, проблема е следния - прозореца на шофьорската врата тропа доста неприятно като е свален и минавам през дупки, павета и каквито и да е неравности. Да не говориме, ако затварям вратата на отворен прозорец какъв неприятен удар се чува, а сега в топлите дни ми е навик да си затварям врата така и алармата да вдига стъклата. Днес реших да отворя кората на вратата да видя за какво става въпрос. Разгледах механизма, всичко изгледажда нормално, прозореца долу е хванат на 2 места за механизма. Това ли са носачите, че не съм съвсем на ясно? Ако са, изглеждат идеално и проблема определено не е в тях. Като размърдам прозореца с ръка се клати в горната си част и това ме наведе на мисълта, че проблема с дрънченето идва от уплътнението на стъклото, което е на самата кора на врата. Като го позагледах по-внимателно изглежда леко изкривено и не се опира навсякъде добре към прозореца. От какво друго може да дрънчи и такова уплътнение къде мога да си намеря, че това дрънчене много ме дразни?
    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
    Jet Black E46 M3

Никаде не си писал за каква кола става дума но ако е за Стило те са си така фабрично.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

За Fiat Coupe става дума.
      Jet Black E46 M3

Коментар

Тук удрям на камък никога не съм бил на ти с Купетата макар че много ми допадат .Нека някой колега с Купе да ти помогне.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Еми, не вярвам да е нещо толкова специфично за модела. На доста други коли съм чувал същото дрънчене от прозореца. Ако някой е имал същия проблем да помага, че много ме дразни това тропане
          Jet Black E46 M3

Коментар

При типо съм имал тайъв проблем.На самия прозорец има дупка където влиза машинката за вдигане.на самата машинка чопа който влиза в стаклото има формата на стрела и веднъж влязал не позволява да излезе.При мен дранчеше така и накрая го шчупих без да искам като затварях вратата.решението беше нова машинка за вдигането.И разбира се това вси4ко важи и ако при теб е така,но според мен проблема е сходен.
            tipaka

Коментар

кола

Или асансьорчето или водачите да са се развилисваляш кората и преглеждаш всичко може нещо да се види
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Да Ви кажа аз като сменях единия говорител на бравото почти свалих кората на вратата. И след това нещо не направих както трябва и при всяко затваряне на вратата стъклото дрънчеше. После по някакъв начин се пооправи.Като цяло при мен от уплътненията идва луфта и при висока скорост се чува кофти и при ниска де. Пробвал съм да сложа кърпичка за нос в горното уплътнение (през зимата де) и работата с шумът се редуцира значително.Даже сега се чудя с какво да ги уплътня тези гумени уплътнения.
                Fiat Bravo 1.9 TD, 75
                1999 г

Коментар

Добре, носачите 2-те неща, които държат прозореца в долната му част ли са, че тези механизми не са ми много ясни? Когато свалих кората да попрегледам няма нищо хлабаво по механизма от където може да дрънчи, както и 2-те неща които държат прозореца в долния му край са доста здраво хванати и няма никакъв луфт там. Асансьорите ако са това, което си мисля също не са хлабави. Като го размърдам прозореца до половина отворен се клати в горната си част, а там не виждам от какво може да се клати освен от уплътнението на кората, освен ако не пропускам нещо. Има ли нещо друго, което да го дръжи и да не го виждам, просто ламарините на вратата скриват доста голяма част и повечето неща не се виждат добре?@parshito87 Колега, на кое казваш "чопа" и къде влиза в стъклото, че нещо не мога да разбера какво имаш предвид?
                  Jet Black E46 M3

Коментар

кола

Твоето е малко по друго ама е това от картинка 3/4 са № 5,6,7 а иначе водачите от картинка 2/3 са№ 4и №5http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD_COD=175&COUNTRY=012&GRP_COD=701&CAT_COD=P C&SBMK=F&DRIVE=D&MAKE=F&COMM_MODEL=COU&ALL_FIG=0&L ANGUAGE=3&PREVIOUS_KEY=PARTDRAWDATA&NEW_HTTP=TRUE& ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LA NG=3&WINDOW_ID=1&SGRP_COD=29&SGS_COD=0&DRW_NUM=3
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

parshito87 написа:
                      При типо съм имал тайъв проблем.На самия прозорец има дупка където влиза машинката за вдигане.на самата машинка чопа който влиза в стаклото има формата на стрела и веднъж влязал не позволява да излезе.При мен дранчеше така и накрая го шчупих без да искам като затварях вратата.решението беше нова машинка за вдигането.И разбира се това вси4ко важи и ако при теб е така,но според мен проблема е сходен.
                      Колега не знам при теб как е тропало ,но при мен машинките са с пластмасови Чопове...А дрънкането е едно такова все едно удрям с метално по стъклото...Към ,колегата автор на темата ,виж дали няма нещо което да допира стъклото при свалено положение...Размърдай го и гледай внимателно...При първото мърдане може нещо да ти е убягнало...Между другото бас ловя ,че не тропа ако не е свалено цялото стъкло...След като се свали ,стъклото излиза от рамката на вратата и явно тропа ,защото в горната си част не е захванато никъде...Не знам на Купе как са водачите ,но при Типо не са от края на рамката...Стъклото се държи на машинката и на водач в предната страна на вратата ,а той никак не е голям...
                      Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                      Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                      EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Мерси, колеги! Ще видя тези дни като ми остане време пак да отворя кората и да прегледам всичко по-внимателно. В интерес на истината прозореца в каквото и положение да е свален дрънчи докато карам, освен ако не е свален напълно и целия е във вратата. Тогава поне в движение не тропа, но пак при затваряне на вратата се чува удар на стъкло
                        Jet Black E46 M3

Коментар

Колега смени си уплътнението над кората и проблема ще се реши,моето няма никакъв луфт, много е стегнато и постоянно притиска прозореца .Дори да е свален напълно прозореца горната му задна част остава в уплътнението и не дрънчи.

Коментар

Еми и според мен цялото това дрънчене идва от уплътнението, поне като гледам на другата врата колко хубаво е прилепнало до прозореца. Някой има ли представа дали се продават нови и къде или трябва да си търся втора ръка? Направо да го сменя като отварям пак кората, да не я разглобявам по 100 пъти
                            Jet Black E46 M3

Коментар

Working...
                            X