Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Основни и биелни лагери.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Основни и биелни лагери.

Здравейте . Поразвали ми се Бравата 1.4 12 V .Овлякаха и основни и биелни лагери та въпроса ми е ня кой който е правил такъв ремонт да ми каже мога ла да ги сменя без да свалям вала и възможно ли е смяна на лагери без шлаиф на вала .
    Италианките-най доброто м/у цена-качество

Може ,бъркаш през капачката за маслото и дейставаш ... Няма да стане без разглобяване да се види кое е повлякло, може и вала да е за шлайф, така и така ще се отваря да се замерят нещата за да се знае кое е читаво и кое не.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Работата е там че всички неща за които говориш могат да бъдат измерени и без да се разглобява мотора -с едно елементарно махане на картера и лагерите и да - лагерите могат да бъдат подменени и на място както и да бъде почистен вала от остатъците от завлеклите лагери.Съвсем друг е въпроса какво ще решиш след измерването на вала но във всички случай щом досега е вървял със старите лагери с нови ще е по добре.Преди да сложиш новите обаче помисли защо са завлекли старите иначе нещата ще се повторят.

Коментар

За мен това се получи от некачествено масло / I.G.A.T от Евро07 / щото до тогава си вървеше добре с Селения но ми сменяха семеринг на вала и след товами го наляха това за много хубаво.

Коментар

След около 1000-1500км. усетих че не е добре нещо но докато разберем какво е то стана късно и изтропаха лагерите. Включително смених и маслена помпа.

Коментар

От помпата е не от маслото спукан корпус,кофти гарнитури,износена помпа ,клапани на помпата и тн .

Коментар

И по какво се разбира, че са заминали лагерите, че не съм на ти с двигатели с вътрешно горене?

Коментар

svetljotod написа:
                И по какво се разбира, че са заминали лагерите, че не съм на ти с двигатели с вътрешно горене?
                Най малкото като ти светне лампата на маслото,и последвали неприятни шумове да не говорим за задиране и превъртане на черупки във биелите, тогава вече става отнемане на материал, и неговото възстановяване вече струва доста пари.А и този мотор има слабо място във мазането на разпределителния вал,а като намалее налягането на маслото първо там ще спре, може би и там ще има проблем.
                Човекът е човек когато е на път.

Коментар

svetljotod написа:
                  И без да разбирам много като ги гледам и пипам понеже са свалени и почти нямат циментация ме навежда на тази мисъл.

Коментар

dimax1413 написа:
                    svetljotod написа:
                    И без да разбирам много като ги гледам и пипам понеже са свалени и почти нямат циментация ме навежда на тази мисъл.
                    Циментация има на вала, черупката е първата износваема част, която еизработена от до колкото помня от композиция мед, калай и други зависи закакъв мотор ще се ползва.Покритието трябва да е еднакво на цвят, да няма откъртвания, деруги, и стапяне.Най добре е да се сменят, защото по тях се набиват миниатюрни стружки и става като фин шлайф. Ако щете вярвайте аз лично съм свалял вал, който е паднал-износен за сметка на лагери.
                    Човекът е човек когато е на път.

Коментар

Working...
                    X