Без ламбда сондата двигателят работи много гладко и хубаво, след като я закача в буксата си започва да прекъсва на ниските обороти и когато искам да я карам равномерно с нормална газ. Въпроса ми е дали ще бъде лошо ако изобщо не я закачам и да карам без ламбда сонда. Ще има ли някакви проблеми като цяло за колата. Само да отбележа че колата е без катализатор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламбда сонда Фиат Пунто 1.6
Collapse
X
-
chokicha написа:недей да мъчиш количката, ами и вземи една работеща ламбда сонда.без малко да си помисля че си мразиш колата :DLancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
Rokambol написа:Да, ще има проблем, ще го усетиш най-вече на бензиностанцията. Сериозно. Смени я.Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Здравейте колеги и колежки,Аз понеделника смених моята след зверския разход който беше почнал да ми прави ФИАТ-а - 20лв за 40км . Сонда си взех универсална за 127лв от ТехКо - BOSCH. Свързването не е трудно - 2 бели кабела (няма значение как се връзват), един сив и един черен. Внимавайте дали кабела е добре укрепен по купето, защото моята я е сменял собственика преди мен, преди 6 месеца, само че кабела се беше протрил и скъсани жички бяха прецакали работата.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
kaka_ani написа:смених сондата оборотите си играят отново както си искат.... като я изключа от буксата всичко си работи нормално идей???????????тежък е животът лек...
Коментар
-
Колежке,карам Fiat Punto 1.2 75HP, вече 5-а година,от както съм я купил колата беше без ламбда сонда,предишния собственик незнайно защо я беше махнал.Това го разбрах чак втората година след като ми се спука двуцевката и трябваше да я сменям.Аз също не съм и слагал след това нова сонда,колата си гори колкото си я дават по каталог 8-10 градско,зависи вече и от карането.Никога не съм имал проблеми с обороти или нещо друго свързано с ламбда сондата.Мой съвет е ако колата продължи да си харчи толкова колкото до сега,не слагай никаква сонда и си карай така
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар