Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда Фиат Пунто 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ламбда сонда Фиат Пунто 1.6

Без ламбда сондата двигателят работи много гладко и хубаво, след като я закача в буксата си започва да прекъсва на ниските обороти и когато искам да я карам равномерно с нормална газ. Въпроса ми е дали ще бъде лошо ако изобщо не я закачам и да карам без ламбда сонда. Ще има ли някакви проблеми като цяло за колата. Само да отбележа че колата е без катализатор.
    Fiat Punto 1.6 Sporting - My dream car...

недей да мъчиш количката, ами и вземи една работеща ламбда сонда.без малко да си помисля че си мразиш колата :D
    Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
    Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

chokicha написа:
      недей да мъчиш количката, ами и вземи една работеща ламбда сонда.без малко да си помисля че си мразиш колата :D
      извинявам се, сега видях темата ти в раздел "купува ".да знаеш че от Дедра 1.6 -95- 96год. е същата.
      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Да, ще има проблем, ще го усетиш най-вече на бензиностанцията. Сериозно. Смени я.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
          Да, ще има проблем, ще го усетиш най-вече на бензиностанцията. Сериозно. Смени я.
          Именно ... ще има зверски гореж :D Щом при откачена букса е добре , значи си е заминала сондата.. Чисто нова е скъпичка ... преди време бях проверявал информативно в Бош и излезе ~ 170 лв , китайски има около 50
          Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Здравейте колеги и колежки,Аз понеделника смених моята след зверския разход който беше почнал да ми прави ФИАТ-а - 20лв за 40км . Сонда си взех универсална за 127лв от ТехКо - BOSCH. Свързването не е трудно - 2 бели кабела (няма значение как се връзват), един сив и един черен. Внимавайте дали кабела е добре укрепен по купето, защото моята я е сменял собственика преди мен, преди 6 месеца, само че кабела се беше протрил и скъсани жички бяха прецакали работата.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Ще се сменя значи то е ясно,,,, питах за да може да прескоча този разход , но явно няма да стане Благодаря на всички! Като я сменя ще пиша какво е положението!

Коментар

смених сондата оборотите си играят отново както си искат.... като я изключа от буксата всичко си работи нормално идей???????????

Коментар

kaka_ani написа:
                  смених сондата оборотите си играят отново както си искат.... като я изключа от буксата всичко си работи нормално идей???????????
                  закачи я на диагностика-визата ще покаже в реално време показанията от ламбдата.с нова ли я смени или с втора употреба?сигурен ли си че я включваш на правилното място и е свързана правилно?дано не ти е прецакано ЕКУ-то
                  тежък е животът лек...

Коментар

Колежке,карам Fiat Punto 1.2 75HP, вече 5-а година,от както съм я купил колата беше без ламбда сонда,предишния собственик незнайно защо я беше махнал.Това го разбрах чак втората година след като ми се спука двуцевката и трябваше да я сменям.Аз също не съм и слагал след това нова сонда,колата си гори колкото си я дават по каталог 8-10 градско,зависи вече и от карането.Никога не съм имал проблеми с обороти или нещо друго свързано с ламбда сондата.Мой съвет е ако колата продължи да си харчи толкова колкото до сега,не слагай никаква сонда и си карай така

Коментар

Working...
                    X