След като успях да сваля стопа благодарение на помощта на колегата не мога да разбера защо не ми свети крушката за мъгла.Тази която се намира най-отдолу на стопа.Проверих крушката не е изгоряла.Слагах и работеща пак не светва.Откачих буксата закачих я наново,размърдах я уж по добър контакт,но точно тази крушка не иска да светни.Издърпах и пластинката малко нагоре пак нямаше ефект.Това е на десния стоп.Само забравих да проверя да не е тази крушка за задната,а допълнителната крушка за мъгла да е само в левия стоп където нямам бяла част на стопа за задната....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със крушка на заден стоп на Фиат Пунто МК2
Collapse
X
-
Точно тези два странни болта държат стоповете (единия горе на гредата под кръгла тапа и другия доло в багажника под мокета където е прорязан) Отиват се с пластмасовата приставка която седи в комплектът на резервната гума, като в дупката на дръжката слагаш отверката пак от комплекта или някоя друга. Ако ги нямаш тази неща в оригиналния комплект с гидоре или лула става но не си спомням точния размер мисля че 17 беше.Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth
-
Да колега. Досетил си се, там където има бяло на стопа( демек десния) е светлината за задната. Усилената светлина за мъгла трябва да е в левия стоп. Ако и тя не свети не е задължително в самия стоп да има проблем. Аз карам браво там светлините за мъгла се пускат през отделни бутони( един за халогените отпред и един за левия стоп отзад) може проблема да е в бутона или в релето което ги пуска
Коментар
-
На мен няколко пъти ми се налага да почиствам буксата на стопа от окисления и тн. като са насъберат листа и боклуци на уплътнението и влиза вода при куплунга. Предполагам че пробваш тази светлина когато си включил къси светлини или светлини за мъгла .... тогава сработва само ( при пуснати габарити не съм сигурен в момента трябва да погледна) Също така може и да провериш бушоните май беше на отделен но не мога да твърдя на 100% без да погледна ...Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар