Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно промяна на обороти Фиат Пунто 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно промяна на обороти Фиат Пунто 1.6

Здравейте колеги, имам много странен проблем с колата. След като колата прекъсваше много и нямаше изобщо мощност се наложи да я закарам на майстор. Същият разглоби компютъра и го почисти след което го качи за диагностика от която излезе, че бензиновата помпа не работи добре. Сменихме помпата с втора употреба /работеща/ колата има мощност, но променя обороти, след като светне ламбда сондата на таблото промяната на оборотите изчезва и колата почва да работи нормално. Да допълня само, че сме почистили дроселовата клапа сменили сме свещите и от единия от щуцерите на кошничката на бензиновата помпа леко сълзи бензин. Моля ако някой е запознат и е имал същия проблем, ако може да сподели нещо относно ситуацията. Благодаря предварително на всички!
    Fiat Punto 1.6 Sporting - My dream car...

Вероятно не ти работи ламбда сондата. Разкачи я и виж дали проблемите ще изчезнат.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

да колега и аз мислия че е от нея,заштото ми смениха меката врьзка на аспуха ,и от там колата о6те от излизането от гаража взе да прекьсва ,кво може да се направи по тази ланда сонда

Коментар

Разкачи я и виж дали проблемите ще изчезнат. Ако всичко си дойде на мястото имаш избор - или не я закачаш(ще почне да харчи малко повече) или я сменяш.
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Само не ми казвай, че това Пунто е купувано преди няколко месеца от Благоевград... Сега по проблема, справял съм се със същия, на цитираното Пунто. Проблема беше в куплунга на и в самия компютър. Поради системен теч от радиаторчето на парното, компа се е шашкал както си иска. Въпреки старателното почистване и изсушаване, колата продължи да си прави номера, когато и скимне. За проба, сменихме компа, една седмица тест - никакви ядове. Джамбазина я продаде със стария комп, не поиска да купи друг. Дано не си ти купувача. Разбира се, това не означава, че 100% е компа при теб. Само споделям опит.На моето Пунто, подобна простотия се получаваше от теч на входящия холендер на бензина. Провери какво е положението там. Виж снимката.
          Прикачени файлове
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Като сменя сондата ще пиша дали е от нея или не и след това вече, ако е налага ще се гледат и другите работи благодаря на всички

Коментар

Working...
            X