Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгорели светлини в таблото на Palio + неработещо централно.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгорели светлини в таблото на Palio + неработещо централно.

Здравейте колеги. Нов съм във форума и предварително се извинявам ако съм пуснал по грешен начин темата. Но нека започна с това което ме вълнува. От известно време имам дребни проблеми по интериора на колата (Fiat Palio от 1999) - визирам осветлението на таблото. Преди време изгоря осветлението на стрелката на километража, след нея си отиде и осветлението на стрелките на температурата и бензина, а след това и осветлението около тях. В краткия си стаж като шофьор никога съм нямал подобни проблеми и дори не знам с какво се осветява таблото (диоди, крушки). Също така крушката на часовника взе че изгоря. Свалих CD-то, махнах старата крушка, сложих нова и... нищо. Сега не мога и да я извадя, защото мястото за работа е уникално малко и едва си провирам ръката. Тук идва и другият ми проблем - не знам как да сваля таблото. Не знам дали е само при Palio, но до колкото помня таблото се сваля по ужасно труден начин. Бях намерил схема как точно, но я изгубих. Та ето и нещата които ме интересуват: Трябва ми помощ за намирането на тази схема (как се сваля таблото), обяснение какви осветителни тела трябва да взема и има ли опасности (за отчитането на уредите) при подменянето на тези светлини.Другият проблем е свързан с централното. Още отначало колата не можеше да се отключи дистанционно. Лампичката на дистанционното работи, но колата не реагира. Иначе отключва всички врати директно от ключалката. На какво може да се дължи този проблем и евентуално как може да се отстрани ? Благодаря предварително.
    Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Колега, и аз имах проблем със светлините, само че на таблото при парното(там са крушки) и горе копченцата за нагревателите, халогените и т.н(там са светодиоди). Това не се сваля трудно, но трябва да сваляш първо долната част, държи се на щипки само трябва да ги уцелиш и има 2 болтчета, които държат горната. Ти не питаш за това, но аз да си кажа :D Нямаш ли книжка за колата? В мойта е описано как се сваля таблото, но в момента няма как да ти снимам, утре обещавам ще кача снимка. А палиото хечбек ли е? Незнам дали има разлика, защото мойто се води weekend(комби).Виж тук -> http://storage.fiat-bg.org/Books/Alb...lioWeekend.pdf 100% има това, което търсишУспех
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Мерси за изяснението! Моето също е weekend. Книжка към него нямаше, защото предния собственик я бил изгубил, а ходи го търси в Австрия къде е (от там са ми я взели). Ще погледна това упътване, но как ще разбера нещо като е на полски не знам. :D Преди бях разглеждал една схема (доста подробна) как се сваля таблото и ми бяха казали че цялата работа е 2 часа, като това включва сваляне и слагане, без смяната на светлините на и около километража. След това мисля, че като се извади частта от таблото с уредите се отлепяха някакви лепенки, защото светлините са под тях (ако не са ме излъгали), после се сменяха светлините... въобще неприятна пипкава работа. А и честно да си призная, не съм навътре в тези дейности и ме е страх да не повредя нещо.

Коментар

Колега, копирам ти мнение от руски форум, по него се водих за сваляне на другата конзола ->
        Премахване на конзолата Премахване на рамката на таблото, която е прикрепенa към модула.UPD: сначала нуна снять панельку с 2 регуляторами освещения приборов и корректора фар. Вид сзади.Снимать нуна очень осторожно, я при снятии частично отломал одну из защелок. По возможности нельзя ронять железные фиксаторы, доставать потом их такой гемморой.Фото снятой рамки:Зы, ставить ее потом на место сложновато, пришлось чутка помучаться.
        Незнам дали ще ти помогне Каквото можах съм ти превел!
        Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Щом е на руски няма проблем Ще опитам това. Огромни благодарности за помощта!

Коментар

След всичките обяснения пак ми излезе проблем. Реших като теб първо да сваля средната част на таблото, за да сменя крушката на часовника. Обаче не мога да разбера от това което написа как точно си свалил тази част с парното, а както знаеш часовника е над нея и просто за да извадя малката част с него (часовника), трябва всичко отдолу да излезе първо. Ако може мъничко помощ, че в неделя най-късно трябва да завърша работата.

Коментар

Working...
            X