Здравейте колеги.Дойде време пак да си слагам летните гуми с летите джанти,обаче работата е там,че на мен ми се струват доста тежки и ми тормозят доста колата.Джантите са 15-ки с гуми 195/55.Преди малко премерих една джанта с монтирана на нея гума и тежеше точно 15кг.Незнам дали е много или малко.По отделно немога да ги премеря-не ми се размонтира.Имам за опела ал.джанти само,че 14-ки.Още не съм им монтирал гумите и претеглих една джанта.Показа 7кг.Сложих до нея на кантара една гума 14-ка и общото тегло излезна 12кг,тоест гумата тежи 5кг.Интересува ме теглото на желязна джанта 14-ка без гума на нея?Интересува ме също и теглото на 15-ка джанта която е оригинална за фиат-примерно детелината, без или със гума.14-ките алуминиевите от пунто гт също се чудя колко тежат.Струва ми се,че ще сменям джантите с по леки,ако установя има ли по леки от по масовите модели на фиат.edit:За джантите от снимката се замислям колко тежат защото ми харесват и бих си купил такива.Грешен раздел-ПреместенаМодераторски екип
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тегло на различни цолажи джанти?
Collapse
X
-
lametobg написа:Е с тия 12кг повече дето ти идват на 15ките ли мислиш че се тормози колата? Карай си колата както те кефиFiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Колега @pecata ако се решил да слагаш тези джанти, то правилният размер гуми е 195/50 или ако имаш възможност 205/50/15.п.с. на JTD-то съм с такива джанти .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
viktorsterev написа:На 55 височина не е ли малко множко,50 маи ще е по удачно.Петолъчката на Бравото е направо уникалнаCitroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар