Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тегло на различни цолажи джанти?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тегло на различни цолажи джанти?

Здравейте колеги.Дойде време пак да си слагам летните гуми с летите джанти,обаче работата е там,че на мен ми се струват доста тежки и ми тормозят доста колата.Джантите са 15-ки с гуми 195/55.Преди малко премерих една джанта с монтирана на нея гума и тежеше точно 15кг.Незнам дали е много или малко.По отделно немога да ги премеря-не ми се размонтира.Имам за опела ал.джанти само,че 14-ки.Още не съм им монтирал гумите и претеглих една джанта.Показа 7кг.Сложих до нея на кантара една гума 14-ка и общото тегло излезна 12кг,тоест гумата тежи 5кг.Интересува ме теглото на желязна джанта 14-ка без гума на нея?Интересува ме също и теглото на 15-ка джанта която е оригинална за фиат-примерно детелината, без или със гума.14-ките алуминиевите от пунто гт също се чудя колко тежат.Струва ми се,че ще сменям джантите с по леки,ако установя има ли по леки от по масовите модели на фиат.edit:За джантите от снимката се замислям колко тежат защото ми харесват и бих си купил такива.Грешен раздел-ПреместенаМодераторски екип
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Е с тия 12кг повече дето ти идват на 15ките ли мислиш че се тормози колата? Карай си колата както те кефи

Коментар

lametobg написа:
      Е с тия 12кг повече дето ти идват на 15ките ли мислиш че се тормози колата? Карай си колата както те кефи
      Ами аз така и правя,ама то се натрупва.+26мм ми над оригиналния размер (за диаметъра става въпрос).По книжка е с гуми на 165,мойте са на 195.И джантите като са тежки и то ми секва кефа от карането като виждам,че е трудничко да се движи.Мен ме интересува да не би мойте джанти да са прекалено тежки,и ако преценя че е така да ги заменя за по леки.Пуснал съм темат,защото ми трябва база за сравение.Зимните са ми 165/65/14,разликата е повече от осезаема като динамика и движение.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

Проблема е от по-голямата площ на гумата.

Коментар

Джанти 14-ки оригинални като на мареа 15-ките тежаха 7.6 кг едната , Лети 15-ки от ХГТ оригиналните са 8.3 кг едната , гуми 195/50/15 Goodrich Gforce profiler 7.5кг , същия размер Federal 595 9кг.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Явно железните са значително по леки.
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

джанти

Преди доста време ми се наложи да премеря джанта 13ка Закова точно 5кг.

Коментар

pecata написа:
                Явно железните са значително по леки.
                Можеш да провериш теглото на всички в ЕПЕР-а
                Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

На 55 височина не е ли малко множко,50 маи ще е по удачно.Петолъчката на Бравото е направо уникална
                  Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                  EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                  EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Колега @pecata ако се решил да слагаш тези джанти, то правилният размер гуми е 195/50 или ако имаш възможност 205/50/15.п.с. на JTD-то съм с такива джанти .
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Вубще не се сетих за епера.Дано в някой тракер да има работеща версия.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

Верно ги пише. 7кг е детелината.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

viktorsterev написа:
                          На 55 височина не е ли малко множко,50 маи ще е по удачно.Петолъчката на Бравото е направо уникална
                          На 55 няма да друса толкова колкото на 50.Ама пък е кофти , че са по-скъпички тия гуми.Темпрата сега я карам 195/50/15 при оригинално даден размер 175/65/14.Да наистина се усеща малко по-мудно движение(особено по инерция като я пусна , умира бързо), ама пък си е гъзарско Може би скоро ще я продаваме , но бих си сложил гуми на 55.Една идея по-добре е !
                          Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

emzo написа:
                            Верно ги пише. 7кг е детелината.
                            A колко J и ЕТ е тази джанта ?
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Working...
                            X