Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цитат: "С включени фарове от ноември до март"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цитат: "С включени фарове от ноември до март"

Това е някаква поправка в закона за движение по пътищата, която са обсъждали вчера и скоро ще бъде приета. Казвам си ок, то и без това си карам на халогени винаги. Нооооо!!!! Откакто ми написаха фиш за включени халогени през деня( случката се разви край Плевен), като видя ченгета и ги гася. Въпреки,че в София не се запичат за такива простотии. Но питам Ви, фаровете дали ще издържат да светят дълго време? Няма ли да се стопи нещо, някаква пластмаса или някоя друга джаджа?

По закон нямаш право да караш на халогени(ако не е мъгла)! Закона е за светнати фарове не халогени!пс и аз си карам на фарове !
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

Мен са ме спирали в София за светещи халогени на старата кола, които бяха самоделки. Сега, обаче, ако ме спрат на фиата ще им обесня, че няма как заслепя водачите на автомобили срещу мен след, като халогените не светят повече на 2-3 пред колата. Друг е въпроса дали ще ми се вържат на обесненията. Ще поспоря малко, ще им покажа служебната си карта от бТВ, ще им обесня, че работата ми е свързана с иползването на светлина и, ако не се разберем... ще им дам 10лв. да се почерпят! А на фаровете няма, какво да им стане, особено, ако е студено времето и колата се движи. Е, ще се скъси живота на фасунгите и пластаските около рефлекторите, ама това е положението. На мен и без това едната фасунга на габарите все ми изпада...
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

А какво друго чух аз-в момента искали да вкарат за гласуване следния проект:колите, които са с регистрации извън центъра на София-да плащат м/у 2 и 5лв!Айде мислете му...и аз покрай вас Не вярвам някога някъде да е измислена по-голяма простотия.Ако е вярно и го приемат...Само ще покажат колко големи олигофрени!
        N.Y. State of Mind

Коментар

Измислена е споко ... в Лондон такстата да влезеш в центъра на града е някъде 20 паунда ако не се лъжа , а също и в други градове е така (само че нали се сещаш че имат повече от добър комунален транспорт)! Иначе няма как да се справиш с трафика!

Коментар

тука е невъзможно да се направи, на тези двулентови пътища да сложиш бариера е все едно да запреш пътя!
            N.Y. State of Mind

Коментар

Vladim написа:
              Мен са ме спирали в София за светещи халогени на старата кола, които бяха самоделки. Сега, обаче, ако ме спрат на фиата ще им обесня, че няма как заслепя водачите на автомобили срещу мен след, като халогените не светят повече на 2-3 пред колата. Друг е въпроса дали ще ми се вържат на обесненията. Ще поспоря малко, ще им покажа служебната си карта от бТВ, ще им обесня, че работата ми е свързана с иползването на светлина и, ако не се разберем... ще им дам 10лв. да се почерпят! А на фаровете няма, какво да им стане, особено, ако е студено времето и колата се движи. Е, ще се скъси живота на фасунгите и пластаските около рефлекторите, ама това е положението. На мен и без това едната фасунга на габарите все ми изпада...
              Като ми писаха фиша, ти знаеш ли каква разправия беше. Щяхме да се бием още малко. Щото сме с две коли с едно приятелче, и ония простак му вдига палката (той кара пред мен) и го спря и аз като се приближих, ченгето му каза да тръгва и спря мене. Вземи документите и вика ела при патрулката. Отивам, ама ония нагал и веднага взе да пише, нищо не казва. Вика му какво правим сега,що ме спря и той ми кво пиша ти фиш. Що бе, ами за халогените. Викам му моляяяяяяяя!!!! И се почнаха едни караници, че ми и вика ти ако не беше толкова голям философ, нямаше да ти пиша нищо. А бе голямо чудо беше. Половин час се карахме. Така,че не се осланяй на картата си

Коментар

doofiat написа:
                Vladim написа:
                Като ми писаха фиша, ти знаеш ли каква разправия беше. Щяхме да се бием още малко. Щото сме с две коли с едно приятелче, и ония простак му вдига палката (той кара пред мен) и го спря и аз като се приближих, ченгето му каза да тръгва и спря мене. Вземи документите и вика ела при патрулката. Отивам, ама ония нагал и веднага взе да пише, нищо не казва. Вика му какво правим сега,що ме спря и той ми кво пиша ти фиш. Що бе, ами за халогените. Викам му моляяяяяяяя!!!! И се почнаха едни караници, че ми и вика ти ако не беше толкова голям философ, нямаше да ти пиша нищо. А бе голямо чудо беше. Половин час се карахме. Така,че не се осланяй на картата си
                Добре де що караш на халогени?!

Коментар

rustson написа:
                  doofiat написа:
                  Vladim написа:
                  Добре де що караш на халогени?!
                  Ами защото искам да ме виждат,но не искам да ми загряват фаровете и после да се прецакат. А нали се сещаш,че от прекомерна употреба фара се скапва, цената му е от 150 лева. За сравнение цената на халогена е 56 лева (скоро сменях).

Коментар

Халогена пречи и заслепява, особено вечер... сори, но това е истината. Поне на мен ми пречи насрещна кола, която е пуснала фарове + халогени (а до колкото виждам по моя Фиат, то халогените самостоятелно не бачкат, така че...).
                    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Sko написа:
                      Халогена пречи и заслепява, особено вечер... сори, но това е истината. Поне на мен ми пречи насрещна кола, която е пуснала фарове + халогени (а до колкото виждам по моя Фиат, то халогените самостоятелно не бачкат, така че...).
                      Халогените заслепяват, ако са самоделни, и/или не са регулирани добре и светят в небето! Фабричните халогени не светят надалече и НЕзаслепяват!

Коментар

Vladim написа:
                        Sko написа:
                        Халогените заслепяват, ако са самоделни, и/или не са регулирани добре и светят в небето! Фабричните халогени не светят надалече и НЕзаслепяват!
                        Халогените НЕ заслепяват само ако не са регулирани добре. По простата причина, че единственото време в което са предназначени да работят е такова в което светлината и без това не се разпространява надалече. Единствено за КЪСИТЕ светлини има официални норми за ограничаване на заслепяващите лъчи към насрещното движение. Това е и причината при насрещно движещи се превозни средства да са разрешени за използване само КЪСИТЕ СВЕТЛИНИ.Всичко останало са дървени философии и празни приказки, базирани на желанието на някои хора да излязат винаги прави. Пък и е голяма тежкария да бъркаш в очите на хората, нали? И като ти кажат, че ги заслепяваш, да им обясняваш, че видите ли - "Моите халогени не заслепяват."Да, ама заслепяват! Мене например ме заслепяват! Всяка вечер, като пътувам на фарове ги псувам кански тия с фаровете за мъгла!
                        Fiat Ritmo 105TC
                        1600cc 105к.с.

Коментар

[quote="johnfound"]
                          Vladim написа:
                          Халогените НЕ заслепяват само ако не са регулирани добре. По простата причина, че единственото време в което са предназначени да работят е такова в което светлината и без това не се разпространява надалече. Единствено за КЪСИТЕ светлини има официални норми за ограничаване на заслепяващите лъчи към насрещното движение. Това е и причината при насрещно движещи се превозни средства да са разрешени за използване само КЪСИТЕ СВЕТЛИНИ.Всичко останало са дървени философии и празни приказки, базирани на желанието на някои хора да излязат винаги прави. Пък и е голяма тежкария да бъркаш в очите на хората, нали? И като ти кажат, че ги заслепяваш, да им обясняваш, че видите ли - "Моите халогени не заслепяват."Да, ама заслепяват! Мене например ме заслепяват! Всяка вечер, като пътувам на фарове ги псувам кански тия с фаровете за мъгла!
                          А някоя Брава/Браво да са те заслепили?! Моля те не спори с мен на тема светлина, тя е част от професията ми и съм учил 5 години що е то светлина и, какво да правя с нея! :D Пак казвам-това, че те заслепяват халогените означава, че са вирнати високо! Сигурен съм, че дори шофьора не използва пълният им капацитет на светене и, че една оргомна част от светлината не покрива пътя, а свети в твоите очи! Ако леко се наклонят надолу ефекта ще е много по-добър, ама иди обеснявай... При положение, че мойте халогени светят на 5 метра пред колата не виждам, как биха те заслепили!!?!?? Заслепяване се получава, когато концентрирана светлина попадне в очите на отсрещният шофьор. При положение, че ясно виждам границите на светене на моите халогени не виждам честно казано, как бих заслепил някой! Аз се ядосвам на нерегулирани къси светлини, които светят много високо, те повярвай са много по-голям проблем от фабричните халогени! И последно ще ти кажа-когато не съм сигурен за нещо не споря, или изрично го изразявам в мнението си за да не подведа някой колега! Тук обаче съм прав и мога да споря с теб докато фиата ми изгние например!

Коментар

...

Коментар

Vladim написа:
                              какво ще рече самоделни,мойте са фабрични и като си взех колата светеха по дърветата,значи може да светят и те "някъде",сега светят на 5-6 метра пред колата и не пречат на тези пред мен и срещу мен

Коментар

Working...
                              X