Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум в генератора на Брава 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tornado написа:
    pakumba написа:
    Tornado написа:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13157Утре и започвам същото упражнение за 3 път вече.сериозно се замислям дали алтернатора ми да не заеме мястото на компресора за климата.
    по-скоро се замисли дали няма друг проблем по алтернатора ти или пък какви части слагаш
    Минавам на алтернатор от Брава 1,4 75 ампера моя е 85 защото ми писна от смяната на лагери боклуци.Алтернатора който поставям е на 60000 км.
    Пробвал ли си с лагери на SNR?

Коментар

petar55 написа:
      ........Сега ще купувам лагери и четки и ще сглобявам.Лошото е че и при мен външния колекторен пръстен е 1 мм вкопан.Дали тябва да търся стругар да го смени?
      Не не ти трябва стругар продава се цял колектор на цена окоро 5-8лв (двата пръстена заедно с пластмасата на която стоят)
      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Румен Георгиев написа:
        Да се включа и аз в темата. Аз също имам шум от към генератора. / 1.8 16 / Пробвах със смяна на ролки безуспешно. При свален пистов ремък звукът от дигателя е чудесен. Купих генератор втора ръка с цел избягване на ментета лагери. Оказа се, че единия пръстен за четките е силно вкопан / около 1 мм. / Освен това при завъртане на шайбата звука не ми харесва. Не знам какъв ще бъде като се развърти на 3000-5000 оборота/мин. За лагерите ще проверя какви може да се намерят. Имам въпрос към колегата Торнадо. На едната снимка от ръководството за демонтаж на генератора - по точно сн. 8 на която е снимано от мястото от където се изважда генератора се вижда вала от ск. кутия. Вчера разглеждах моята кола от долу за запознаване. На този вал имам някакво кръгло тяло с диаметър около 60 мм. и дължина около 30 мм. На снимката няма такова. Какво може да е? Да не би това да е лагера? Пропуснах да проверя дали се върти.Благодаря предварително
        И аз имам такава тежест незнам какво са имали в предвид инженерите като са я поставили там.
        Airfan написа:
        Опитай да намериш големия лагер на нещо друго освен KOYO ,а може и да се бъркам с FAG
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          Airfan написа:
          Опитай да намериш големия лагер на нещо друго освен KOYO ,а може и да се бъркам с FAG
          Можеш ли да ми дадеш размерите?

Коментар

Airfan написа:
            63046HSR/това е само на защитния гумен пръстен иначе лагера е с диаметър на вътрешния пръстен 17 мм и на външния 52 мм

Коментар

Колеги, не си купувайте лагери от места, различни от официални дистрибутори. И няма да се оплаквате от ментерлъци. Лично аз никога няма да купя какъвто и да е лагер от нашите вериги за авточасти, даже и да се наложи да изчакам седмица-две за доставка. Торнадо, определено се бъркаш с FAG, те са силни в индустриалните лагери. Koyo е може би най-големия производител на лагери за първоначално вграждане в автомобилната индустрия, но в БГ е пълно с ментета идващи най-често от ОАЕ. Честно казано ти се чудя, като знаеш как се сваля генератора, защо не си сложил нещо качествено, за да не го сваляш втори и трети път. Успех с "новия" генератор.
              Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Tornado написа:
                Airfan написа:
                63046HSR/това е само на защитния гумен пръстен иначе лагера е с диаметър на вътрешния пръстен 17 мм и на външния 52 мм
                Значи вътрешен диаметър 17 мм, външен диаметър 52 мм. Би ли ми дал и ширината?

Коментар

Airfan написа:
                  Tornado написа:
                  Airfan написа:
                  Значи вътрешен диаметър 17 мм, външен диаметър 52 мм. Би ли ми дал и ширината?
                  Също 17.Оригиналните лагери за вграждане са NSK England.http://www.lima-shop.de/en/product_i...l-bearing.html

Коментар

Днес купих японски лагери NSK за динамото от спец.магазин за лагери.Платих 42 лв за двата.Водонепроницаеми са.Имаше и китайски много евтини,но като разбраха,че са за димамото на Бравата веднага извадиха тези.Не се наложи да казвам за номерата им.Хората бяха запознати с проблема.Купих нови четки,като дълго ги избирах по една мостра,която носех.Смених само единия пръстен на колектора.Динамото вече съм го сглобил.Сега като го въртя на ръка не издава никакви шумове и няма луфтове.Утре ще го монтирам на колата.
                    Petar

Коментар

Колега, можеш ли да обясниш как смени единия пръстен. Предполагам, че ще е интересно и на други.
                      МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
                      БРАВА 1.8 16V ELX 96

Коментар

Имам познат стругар.Той ми оправи външния пръстен.Вътрешния пръстен не беше мръднал.Виж,че не се сетих да проверя дали двете пружини са еднакви.Може външната да е притискала по-силно четката.Дано да издържи още 3 години,все пак колата е на 10 год.и 310000 км и мисля това е първото отваряне на динамото.Иначе мотора пее като птичка и много ме кефи.После ще мина на Стило.
                        Petar

Коментар

zim написа:
                          Колеги, не си купувайте лагери от места, различни от официални дистрибутори. И няма да се оплаквате от ментерлъци. Лично аз никога няма да купя какъвто и да е лагер от нашите вериги за авточасти, даже и да се наложи да изчакам седмица-две за доставка. Торнадо, определено се бъркаш с FAG, те са силни в индустриалните лагери. Koyo е може би най-големия производител на лагери за първоначално вграждане в автомобилната индустрия, но в БГ е пълно с ментета идващи най-често от ОАЕ. Честно казано ти се чудя, като знаеш как се сваля генератора, защо не си сложил нещо качествено, за да не го сваляш втори и трети път. Успех с "новия" генератор.
                          Само ще спомена че доскоро, сега незнам дали все още е така, това не е напълно вярно. СКФ доскоро част от продукцията им идваше от Китай. Така че пазара вече е страшно размит откъм производители и страни производители.

Коментар

Mupo написа:
                            zim написа:
                            Само ще спомена че доскоро, сега незнам дали все още е така, това не е напълно вярно. СКФ доскоро част от продукцията им идваше от Китай. Така че пазара вече е страшно размит откъм производители и страни производители.
                            Извинявай колега, но не си прав. СКФ произвеждат в Китай конусно-ролкови лагери, ремъци и вериги, но за индустриалния пазар и то отскоро. Ако си виждал преди години СКФ произведен в Китай, това означава че е бил менте. В крайна сметка всеки решава сам за себе си какво да си купи.
                            Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Отскоро отскоро ... говоря отпреди 2-3 години. Затова минахме на FAG и SNR, като и за SNR имаме подозрения вече. Спора е излишен, идеята е да не се доверяват много много на марки колегите .

Коментар

Понеже вече нямам вяра на никакви части ще си направя стенд и при следващи ремонти на алтернатори ,че ги тествам дали работят коректно и както дали имат шумове.

Коментар

Working...
                                X