Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Балон на гумата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Балон на гумата

Здравейте отново.Днес скочих с колата в една дупка с около 70 км/час.Резултата-балон на задна дясна гума.Направо се изядох и четерите са само на 6 месеца .Някой да се е опитвал да поправи такъв проблем,или изхода е нова гума?
    Fiat Brava 1.2,16в

ако не е много голям може да се кара за задна, ама по-добре си вземи нова

Коментар

Отиди при някой гумаджия да свали гумата и да се види да ли е сцепена от вътре. Ако не е се слага една лепенка от вътре и балона почти не се забелязва, аз карам една такава гума вече две години.
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
      Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

bobi_bravo написа:
        Отиди при някой гумаджия да свали гумата и да се види да ли е сцепена от вътре. Ако не е се слага една лепенка от вътре и балона почти не се забелязва, аз карам една такава гума вече две години.
        Щом има балон значи са скъсани теловете в самата гума.Аз ще сложа лепенка,но дали не е фатално че са скъсани тези телове?
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Балона отстрани ли е или на протектора?
          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Най-често при такива удари излиза балон отстрани. При мен преди година и нещо като нацелих една яма се смачка джантата от вътре и отвън ,на гумата и нямаше нищо. Сигурен съм ,че това се дължеше на доброто налягане вътре- винаги си карам гумите на 2.3 атм че в тия дупки...
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Балона е отстрани,там се е прищипала между дупката и джантата.
              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Зависи колко е прецакана. Ако не се правиш на състезател, питай някой гумаджия може ли да я оправи. И не я слагай за предна !
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

tipo33 написа:
                  Щом има балон значи са скъсани теловете в самата гума.Аз ще сложа лепенка,но дали не е фатално че са скъсани тези телове?
                  Колега доколкото знам отстрани на гумите няма телове, те са само по протектора. Пробвайте при някой гумаджия да я залепи, пък може и да отървеш кожата и да не се налага да купуваш нова
                  Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                  Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Working...
                  X