Здравейте колегихаресах си една много яка и сладка Алфа Ромео 147-цакоято е с лек тунинг външен.. кукличка мн сладкадават ми я много евтино, но по думи на собственика"чука" откъм двигателя и вероятно е клапан.Ориентировъчно колко би ми излезнал ремонта на такова нещочасти и ремонт, както и дали би бил сполучлив.то 1 клапан не може да се смени така, че предполагам ще бъдат всичкитеЗнам, че не е добър вариянта да се отваря двигателя и да се сменя каквото и да билоно ако след ремонта всичко би било ОК, ще е супер.Алфата е 1.6 бензин /2001гБлагодаря на всеки отговорил по темата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос за алфа ромео
Collapse
X
-
Re: въпрос за алфа ромео
proview написа:Здравейте колегихаресах си една много яка и сладка Алфа Ромео 147-цакоято е с лек тунинг външен.. кукличка мн сладкадават ми я много евтино, но по думи на собственика"чука" откъм двигателя и вероятно е клапан.Ориентировъчно колко би ми излезнал ремонта на такова нещочасти и ремонт, както и дали би бил сполучлив.то 1 клапан не може да се смени така, че предполагам ще бъдат всичкитеЗнам, че не е добър вариянта да се отваря двигателя и да се сменя каквото и да билоно ако след ремонта всичко би било ОК, ще е супер.Алфата е 1.6 бензин /2001гБлагодаря на всеки отговорил по темата
-
Не съм сигурен дали 1.6 имат вариатор, ако имат може и да е от него чукането. Нека по запознатите кажат дали има такова нещо, да не сваляш глава напразно (по големите мотори имат със сигурност) И клапан не трака, трака повдигача или разпределителния вал ако е износен. Така че изобщо може да се мине без сваляне на глава.
Коментар
-
Познат ми каза, че клапан не чука а виело ? друго което знам е, че двигателите на италианските коли не подлежат на ремонтимам предвид после пак се скапватв най лошия случай това "чукане" от какво може да идваи какви пари би ми струвало?предполагам нов двигател и слагането му няма да излезе повече от 1000-1200 лв??как мислите
Коментар
-
proview написа:Познат ми каза, че клапан не чука а виело ? друго което знам е, че двигателите на италианските коли не подлежат на ремонтимам предвид после пак се скапватв най лошия случай това "чукане" от какво може да идваи какви пари би ми струвало?предполагам нов двигател и слагането му няма да излезе повече от 1000-1200 лв??как мислите
Коментар
-
nedialk00
каква кукла бе колеги, този селски тунинг само като го видя и ми става ясно, че колата е пържена колкото може от някой ниско интелигентен бек... не си купувай тази кола, ще имаш големи главоболия
Коментар
-
+1 за мнението на колегата от предишния пост...първо тунина е селски...второ после да няма "де...а тея италиянски коли само се чупят" еми ше се чупят след като някой малоумник им е взел животеца....апък и още повече като чука двигателя направо бягай....на един приятел бравото-то го взе така като си мислеше че е клапани а се оказа биелни лагери и 1600 лева ремонт....така че внимавай....алфи бол карай тествай и вземи такава която и мърка двигателя за да няма после "италианските коли са боклуици"
Коментар
-
mitko_sl написа:+1 за мнението на колегата от предишния пост...първо тунина е селски...второ после да няма "де...а тея италиянски коли само се чупят" еми ше се чупят след като някой малоумник им е взел животеца....апък и още повече като чука двигателя направо бягай....на един приятел бравото-то го взе така като си мислеше че е клапани а се оказа биелни лагери и 1600 лева ремонт....така че внимавай....алфи бол карай тествай и вземи такава която и мърка двигателя за да няма после "италианските коли са боклуици"
Коментар
-
nedialk00
-
nedialk00 написа:нов двигател струва около 2500-3000 евроBrava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар