Хора помагайте за ремонт на предницата съм, обаче майстора ми взима доста скъпо и ви моля за координати на свестен майстор който не е скъпчия
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майстор предница
Collapse
X
-
Да взема да ви споделя аз как си оправях тропане по предницата.Обадих се в Александър Ауто - магазина и попитах за цените на частите. Казаха ми например 14 лв. за биаледка, 26 лв. за преден лагер на главината. Обаждам се в сервиза им - питам колко ще струва смяната на лагера - оттам ми отговарят 20 - 25 лв. Хубаво. Уговарям час. Откарвам колата. Казват ми: "Остави ключа, след час - час и половина ще ти се обадим да ти кажем колко ще струва и след колко време ще ти е готова колата". Тръгвам си, минават 2 часа и половина и още никой не ме е потърсил. Звъня им аз - таман я били качили да я гледат, не знаят колко ще струва и какво е за смяна, нито кога ще е готова, след още час обаче щели да ми се обадят да ми кажат всичко конкретно. Отново изминаха повече от 2 часа и аз отново ги потърсих - оказа се, че колата ми била готова, само че трябвало да я изкарат да я пробват; като ги попитах какво е сменено, ми казаха - лагер (струва 26 лв.) и 2 биаледки (стрували по 29 лв. ?!) - викам си "Добре, товарят ме с цената на биаледките, но все пак нали затова и те работят - да изкарат някой лев". Попитах ги колко ще излезе всичко - още не знаели, вероятно за труд около 50-60 лв. И си правя аз сметките - трябва да ми излезе около 140 лв. (при това с над двойно завишените цени на биаледките). Отивам да си прибирам колата - казва ми приемчика с мазен гласец "Ще ти струва 165 лв". Нищо не мога да му кажа, поисках му само някакъв документ, за да ми удостовери гаранцията, а той ме "успокои" - "За какво ти е документ, всичко ти е вкарано в компютъра". Взимам си колата и гледам - капачетата на джантите бяха сложени колкото едва да не паднат, добре че ги огледах и си ги сложих сам, щото иначе сигурно щях да ги загубя до нас. Викам си - чакай така и така съм стигнал до тях, да си купя масло. Между другото бях звънял на магазина - бяха ми казали цена 11 лв/л. И направо казвам - дай ми 4 литра, а продавачът ми вика - значи 4 по 14 лв. Викам му - много скъпо, а той - "Не е скъпо, такава е цената от 2-3 години. А ако си ми звънял по телефона и съм ти казал нещо друго, съм се объркал тогава и съм ти казал цената на по-евтино масло". Най-интересното е, че като се прибрах и на другия ден си погледнах задния номер, с изненада установих, че возя тяхна реклама - с двойнозалепваща лепенка ми лепнали хората на задния номер рекламата си. Правете си изводите сами.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
-
IvoMarea написа:Да взема да ви споделя аз как си оправях тропане по предницата.Обадих се в Александър Ауто - магазина и попитах за цените на частите. Казаха ми например 14 лв. за биаледка, 26 лв. за преден лагер на главината. Обаждам се в сервиза им - питам колко ще струва смяната на лагера - оттам ми отговарят 20 - 25 лв. Хубаво. Уговарям час. Откарвам колата. Казват ми: "Остави ключа, след час - час и половина ще ти се обадим да ти кажем колко ще струва и след колко време ще ти е готова колата". Тръгвам си, минават 2 часа и половина и още никой не ме е потърсил. Звъня им аз - таман я били качили да я гледат, не знаят колко ще струва и какво е за смяна, нито кога ще е готова, след още час обаче щели да ми се обадят да ми кажат всичко конкретно. Отново изминаха повече от 2 часа и аз отново ги потърсих - оказа се, че колата ми била готова, само че трябвало да я изкарат да я пробват; като ги попитах какво е сменено, ми казаха - лагер (струва 26 лв.) и 2 биаледки (стрували по 29 лв. ?!) - викам си "Добре, товарят ме с цената на биаледките, но все пак нали затова и те работят - да изкарат някой лев". Попитах ги колко ще излезе всичко - още не знаели, вероятно за труд около 50-60 лв. И си правя аз сметките - трябва да ми излезе около 140 лв. (при това с над двойно завишените цени на биаледките). Отивам да си прибирам колата - казва ми приемчика с мазен гласец "Ще ти струва 165 лв". Нищо не мога да му кажа, поисках му само някакъв документ, за да ми удостовери гаранцията, а той ме "успокои" - "За какво ти е документ, всичко ти е вкарано в компютъра". Взимам си колата и гледам - капачетата на джантите бяха сложени колкото едва да не паднат, добре че ги огледах и си ги сложих сам, щото иначе сигурно щях да ги загубя до нас. Викам си - чакай така и така съм стигнал до тях, да си купя масло. Между другото бях звънял на магазина - бяха ми казали цена 11 лв/л. И направо казвам - дай ми 4 литра, а продавачът ми вика - значи 4 по 14 лв. Викам му - много скъпо, а той - "Не е скъпо, такава е цената от 2-3 години. А ако си ми звънял по телефона и съм ти казал нещо друго, съм се объркал тогава и съм ти казал цената на по-евтино масло". Най-интересното е, че като се прибрах и на другия ден си погледнах задния номер, с изненада установих, че возя тяхна реклама - с двойнозалепваща лепенка ми лепнали хората на задния номер рекламата си. Правете си изводите сами.
Коментар
-
И аз имам тоя проблем и в най-скоро време трябва да се прави, та ако може и аз да попитам. колата е фиат уно 1.1 каретата са за смяна със сигурност, но незнам дали от тях ми идва едно тропане на метал в метал като мина през дупка (подобно на това което се чува при вси4ки автобуси по линията 72 )Да добавя само че смених наскоро шарнири и накрайници на кормилна щанга, преди 2 седмици ги проверих и нямаше никакъв луфт в тях(сигурно са заминали някакви тампони).Ако някой познава читав майсор и му знае тарифите да казва. Мерси предварително.
Коментар
-
saa27 написа:дали от тях ми идва едно тропане на метал в метал като мина през дупкаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Извода до тук е че ремонта в някой малък гараж при познат майстор е за предпочитане пред големите сервизи.В крайна сметка окачването на повечето наши коли е "макферсон" и ремонта е къде къде по-лек от познатите ни преди ЛАДА и МОСКВИЧ с тяхните горни и долни носачи сейлент втулки по 4 броя на колело и да не продължавам..... :DАЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
-
Re: Майстор предница
bopkata написа:Хора помагайте за ремонт на предницата съм, обаче майстора ми взима доста скъпо и ви моля за координати на свестен майстор който не е скъпчияFiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар